Kako ojačati nokte

Ima dama koje ne žele da eksperimentišu sa veštačkim noktima, već bi bile zadovoljnije da njihovi prirodni nokti imaju lep izgled.

Mnogo pripadnica nežnijeg pola ima neprijatnost u vidu krtih, slabih noktiju na kojima se javlja listanje. Ova ukazuje na manjak nečeg važnog unutar organizma. Saveti koji slede vode ka poboljšanju – lepšim, zdravijim i čvrstijim noktima.

Pravilna ishrana ima najveći značaj. Osim toga, trebalo bi usvojiti neke nove navike ili promeniti postojeće:

#1 – Ako ste u mogućnosti, ručno pranje posuđa zamenite mašinskim pranjem. Suviše čest kontakt ruku sa vodom i sredstvima koja se koriste pri pranju škodi koži ruku i noktima.

#2 – Nokte treba turpijati, a ne seći. Grickalicu i makazice zamenite namenskom turpijicom sa granulacijom, zato što makazice i grickalica mogu da nanesu oštećenje vrhovima noktiju. Potrebno je da turpijate uvek u istom smeru.

Kako ojačati nokte2

#3 – Nemojte grickati nokte i guliti sloj laka.

#4 – Nanošenju laka treba da prethodi nanošenje base coat – a. Na tržištu je jako velik izbor ovog preparata; ima onih koji sprečavaju žute naslage, zatim proteinski, pa oni sa kalcijumom koji omogućavaju da nokti budu jači. Podloga doprinosi i dužem trajanju sloja laka na Vašim noktima. Kada ste naneli sloj laka, dovršite nanošenjem top coat – a.

#5 – Za skidanje sloja laka nemojte upotrebljavati aceton, već uljani skidač. Aceton bi dodatno narušio stanje noktiju.

#6 – Ukoliko inače ne nanosite lak, bilo bi dobro naneti bazu koja pruža zaštitu noktima i doprinosi njihovom jačanju.

#7 – Upotrebom kreme za ruke i masiranjem iste u koren noktiju i područje zanoktica učinićete mnogo za izgled i zdravlje noktiju. Na tržištu postoji i veliki broj krema koje onemogućavaju zanoktica. Zanoktice ne treba seći niti kidati, nego ih samo potisnuti. Jedan tretman manikira sedmično koji podrazumeva da se zanoktice potiskuju – doprinosi bržem rastu noktiju.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: