Kako pocrneti

Lep i ujednačen preplanuli ten, zasigurno će doprineti poboljšanju vizuelnog utiska koji ostavljate na svoju okolinu, ali će istovremeno, samim tim i povećati vaše samopouzdanje i osećaj zadovoljstva sopstvenim izgledom.

Ipak, da bi ste postigli lep i ujednačen preplanuli ten, potrebno je da predhodno poslušate nekoliko korisnih saveta.

Šta treba znati pre nego što započnete sunčanje?

Pre svega, treba znati da brzina postizanja efekta sunčanja, u velikoj meri zavisi od toga koliko je vaša koža pripremljena za samo sunčanje.
A osim toga, korisno je i poznavati sam tip kože i to kako koža reaguje na samo sunčanje, odnosno u kojoj meri je bogata pigmentom i koliko brzo kada je izložena suncu tamni.

Kako pripremiti kožu za sunčanje?

Na brže postizanje efekta sunčanja, možete uticati tako što ćete par nedelja pre prvog izlaganja suncu, obogatiti svoju ishranu namirnicama bogatim vitaminom A i beta karotenom, koji je i sam provitamin vitamina A. Ovaj vitamin i ovaj provitamin, u najvećoj meri su sadržani u šargarepi, a važno je istaći da imaju direktan uticaj kako na podsticanje i poboljšanje pigmenta, tako istovremeno i na poboljšanje samog kvaliteta i elastičnosti kože.

Kako pocrneti2

Osim u šargarepi, vitamin A i beta karoten, možete konzumirati i u vidu tableta ili kapsula, koje su danas dostupne u svim farmaceutskim ustanovama i prodaju se bez recepta kao dodaci ishrani.

Kako testirati nivo osetljivosti kože na sunčanje?

Osetljivost na sunčanje, i način na koji vaša koža u tom periodu reaguje, možete ustanoviti krajnje jednostavno i lako.

Prvenstveno, sam prirodni izgled vaše kože, odnosno vaš prirodni ten, ukazuju na to koliko je vaša koža osetljiva na sunčanje.
Ukoliko vam je ten svetao i nežan, to je pokazatelj da je vaša koža osetljiva na sunčanje, i da put do preplanulosti morate preći strpljivo i polako.

Predugo izlaganje suncu osetljive kože, može vas dovesti do problema i bolnih opekotina koje će prvenstveno iritirati vašu kožu, ali će vas i sprečiti da se dalje uspešno sunčate, sve dok kožu sasvim ne umirite.

Iz tog razloga, svetlu kožu sunčajte postepeno i u velikom broju kraćih ali svakodnevnih vremenskih intervala. Recimo, potrudite se da ti intervali najpre budu kratki, jednosatni, a tek nakon nekoliko dana, počnite da ih produžavate, za po pola sata svakodnevno.

Kako pocrneti3

Ukoliko je vaša koža prirodno tonirana i tamna, onda prilikom sunčanja možete biti znatno opušteniji i u samom početnom periodu sunčanja možete duže ostajati izloženi suncu.

Na šta treba obratiti pažnju prilikom sunčanja?

Kada ste svoju kožu već adekvatno pripremili za sunčanje i kada ste ustanovili nivo njene osetljivosti i odlučili da odpočnete sunčanje, ono na šta treba obratiti pažnju tokom samog sunčanja, jeste da vaša koža mora biti adekvatno zaštićena od štetnosti UV zraka. Ovu zaštitu, postići ćete tako što ćete se pre, ali i za vreme sunčanja, namazati nekom od krema ili mlekom sa zaštitnim faktorom.

Takođe, obratite pažnju da tokom sunčanja na sebi nemate tragove parfema niti drugih parfemskih kozmetičkih preparata jer bi to moglo izazvati opasnost od nastajanja estetski nimalo dopadljivih promena u vidu fleka na vašoj koži.

Još jedna vrlo bitna stvar je i da pazite na svoju glavu, jer može doći do bola u glavi, pošto se dobro zna da je sunčanica svakako jedan vrlo jak uzrok glavobolja.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: