Kako podmladiti lice

Jedna od glavnih osobina mlade i besprekorno zategnute kože lica, jeste neoštećena elastičnost.

Elastičnost i zategnutost kože, uslovljene su normalnom i ne poremećenom strukturom vezivnog tkiva, a za to su odgovorni brojni elementi koji se nalaze u prirodnom sastavu kože.

Šta čuva elastičnost i zdravlje kože?

Elastičnost i zdravlje kože održava se i čuva srazmerno nivou kolagena, vitamina E i D i hijaluronske kiseline koji su uključeni u njen osnovni sastav.

Kako propada elastičnost kože?

Sa godinama, koža trpi različite uticaje, kao što su uticaj starenja, gestikulacija i pokreti tokom smeha ili govora i slično.
Svi ti uticaji, zbirno i pojedinačno, utiču na smanjenje nivoa prirodnih sastojaka kože i zato njeno vezivno tkivo slabi, elastičnost se gubi, a tragovi starenja postaju vidni i uočljivi u vidu bora i smežuranosti kože.

Što je veći procenat gubitka prirodnih sastojaka kože, to su i drastičniji znaci i tragovi starenja i bore i oštećenja kože postaju veća.

Kako sačuvati i produžiti zdrav i uravnotežen izgled kože?

Donekle, adekvatnom i redovnom negom kože lica, moguće je usporiti njeno starenje i usporiti pojavu prvih i kasnijih bora koji su direktni odraz tog starenja. To ste podstiče redovnom upotrebom hidrantnih i vitaminskih krema, vitaminskom ishranom i izbegavanjem intezivnih pokreta lica, odnosno grimasa i mimike.

Kako podmladiti lice2

Kako podmladiti kožu i povratiti njenu elastičnost?

Kada znaci starenja na koži već postanu vidni i uočljivi i kada se suočite sa prvim borama na svom licu, pozitivno je to što se čak ni tada ne morate potpuno obeshrabriti, jer i u tom slučaju i dalje postoje načini da se bore saniraju, a koža podmladi i regeneriše.

Da bi ste to postigli, redovno koristite kreme koje su namenjene za uklanjanje bora i regeneraciju kože. Najbolje je izabrati kreme u koje u svom sastavu imaju visok procenat hijaluronske kiseline i kreme koje kao takve učvršćuju vezivno tkivo kože, nadomeštaju njenu prirodno poremećenu strukturu i vraćaju nivo elastičnosti na zadovoljavajuć nivo.

Ovakve kreme, osim što sprečavaju pojavu i nastajanje novih bora, ujedno i umanjuju dubinu starih bora, pa ih u čestom slučaju čak i potpuno uravnjavaju i ispravljaju.

Dostupne su kao kompleti sačinjeni od dnevne i noćne kreme i antirida koji je namenjen isključivo za predeo oko očiju.

Osim krema sa visokim procentom hijaluronske kiseline u svom sastavu, korisno je i koristiti kreme sa visokim procentom sadržaja kolagena.

Takve kreme koristite redovno i znaci starenja biće nemerljivo manji i neprimetniji.

Ukoliko želite da isprobate neki drastičniji tretman uklanjanja bora i podmlađivanja kože, opredelite se za lasersko zatezanje lica I bora ili za tretman krvnom plazmom, koja se specijalnom metodom dobija i prilagođava za upotrebu iz uzorka vaše krvi.

Jedan od efikasnih tretmana je i lifting lica. Otklanjanje bora i podmladjivanje lica je moguće i pomoću brojnih tretmana.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: