Kako sakriti tamne podočnjake

Tamni kolutovi ispod očiju mogu predstavljati zdravstveni problem. Najčešće ukazuju na probleme u urinarnom traktu ili na probleme sa sinusima, ali uglavnom nastaju kao posledica brzog i dinamičnog života i nedovoljno sna. Ukoliko je premalo spavanja uzrok vaših podočnjaka, a vi želite da izgledate sveže i odmorno, poslužite se trikovima koje koriste najpoznatiji svetski šminkeri.

Kako sakriti tamne podočnjake?

Prva i najbitnija stvar je da pronađet odgovarajuću boju korektora za vaše podočnjake. Nekad će vam se činiti da ta nijansa korektora previše odudara od boje vašeg tena, ali ne brinite, jer ionako se sve to kasnije prekrije tečnim puderom koji će izjednačiti boju. Ako boja podočnjaka tek blago odudara od boje vašeg tena, više će vam odgovarati korektor u tečnom obliku. Ako su podočnjaci izraženiji, odaberite korektore u stiku ili prahu.

Pogledajte se u ogledalo i pokušajte da otkrijete koja nijansa preovlađuje u vašim podočnjacima. Na osnovu toga, odaberite boju korektora. Ako je podton vaših podočnjaka modro plav, odlučite se za naradžasti korektor. Ako boja više vuče na ljubičasto, neka vaš izbor bude žuti korektor. Za podočnjake koji se nalaze između braon i sive nijanse, uzmite korektor u ljubičasto plavim tonovima. Primećujete da je nijansa korektora dijametralno suprotna podtonu podočnjaka. To je mnogo efikasnije rešenje nego korektori u svetlijoj nijansi od tena. Oni su pogodniji za sakrivanje nepravilnosti kao što su bubuljice i pigmentacija na licu.

Kako sakriti tamne podočnjake2

Kada ste pronašli pravu nijansu za vaše podočnjake, morate uvežbati i pravilno apliciranje istih. Znači, to nije puko mackanje u više slojeva, već detaljno nanošenje od unutrašnjeg do spoljašnjeg ugla oka. U spoljašnjem uglu oka su podočnjaci tamniji nego na spoljašnjem, pa tu natapkajte korektor malo gušće. Korektor će te najbolje naneti prstima ili posebnom sintetičkom četkicom. Vodite računa da ne nanesete predebeo sloj korektora, jer će se onda skupljati u prevojima oko očiju. Višak odstranite suđerom ili vlažnom maramicom.

Nakon nanošenja korektora, sledi tečni puder . Kada nanosite korektor, imajte na umu da će bez tečnog pudera on brzo spasti, a i ružno će izgledati, jer će se korektor primećivati. Nanesite tečni puder u tankom sloju oko predela očiju. Obavezno pređite preko kapaka kako bi ujednačili boju sa ostatkom lica. Ostatak šminkanja obavite standardno.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: