Kako se obući

Nije odeća ono što čini čoveka, ali ga svakako opisuje na svojstven način. Slepo praćenje modnih trendova je uticalo na mlađe generacije da zaborave šta znači imati stil. Uniformisano i monotno oblačenje je nažalost ono što odlikuje današnju modu. Komad odeće koji je trenutno popularan možete videti na svakoj drugoj devojci, u skoro sličnoj odevnoj kombinaciji. Čini se da su maštovitost i davanje sopstvenog pečata odevnoj kombinaciji gurnuti u zapećak.

Upamtite, čovek nosi odelo, a ne ono njega. Jedna odevna kombinacije neće svakom stajati isto, prvenstveno zbog građe, ali i zbog toga kako ko ume da tu kombinaciju iznese. Možda je mala crna haljina na nekome neprimetna, ali devojka koja ume da je iskombinuje uz obuću uz dodavanje nekog detalja svakako neće proći nezapaženo. Detalji su ono što čini vaš stil, ali uvek imajte na umu da je manje više. Znači, bolje jedan detalj, ali efektan, nego nekoliko različitih kojim će te postići efekat novogodišnje jelke. Daćemo vam par saveta koji se mogu primeniti na svaki stil, jr trendovi se menjaju kroz epohe, ali su neka pravila univerzalna.

• Nikad ne kombinujte različite printove. Print u modi je smišljen da bi kao dodatak jednobojnoj odeći razbio njenu monotoniju. Ako posedujete odevni komad koji je ceo u nekom od printova, najbolje bi bilo iskombinovati ga uz odeću neutralnih boja, ili u nekoj od boja printa. Uz ovakav autfit, najčešće vam nisu potrebni detalji, ali ako je prilika malo svečanija, možete staviti neki jednostaviji broš, ukoliko vam je bluza u nekom printu.

• Izbegavajte kombinovanje više neutralnih boja. Crna, bela i siva se u principu smatraju nebojama, dok je braon neutralna iz razloga što u sebi sadrži mešavinu svih postojećih boja. Neka blaža varijanta braon je bež ii nude nijansa. Monotoniju neutralnih boja uvek možee razbiti odevnim komadom u omiljenoj boji, ili detaljem kao što su kaiš, torba ili ešarpa i nećete pogrešiti.

Kako se obući2

• Odaberite jedan deo tela koji će te odećom otkriti. Ukoliko se odlučite da to bude dekolte, neukusom se smatra istovremeno otkrivanje i nogu. Naravno, to ne znači da uvek morate nositi ili duge dekoltirane haljine, ili mini suknje uz rolke. Ali, ako seodlučite za kratku haljinu ili šorc, potrudite se da vam dekolte bude diskretan ili blago naglašen.

• Džins je vanvremenski komad garderoba i gotovo je nezaobilazan u svakom ormaru. Međutim, mnoge žene imaju dilemu oko veličine farmerica. Ukoliko se vaša veličina nalazi između dva broja, uvek se odlučite za džins manjeg broja, jer će se on vremenom rastegnuti iprlagoditi vašem telu. Izuzetak je naravno džins bez dodatka elastina, gde uvek uzimate broj veće, jer se on prilikom pranja skuplja.

• Možda najbolji savet je taj da ne budete slepi pratilac aktuelnih trendova. Moda je nešto što se stalno menja, a stil koji sami izgradite je nešto što ostaje

Ukoliko vam je garderoba koju već imate od pre dotrajala i ne svidja vam se više, ili želite promeniti stil oblačenja, trebalo bi da razmislite o jednom velikom shoppingu. Ukoliko živite u nekom manjem mestu gde nemate velikih shopping centara, možete organizovati svoj mali shopping vikend tako što ćete iznajmiti smeštaj u Beogradu, Novom Sadu ili nekom drugom gradu gde ima zanimljivih shopping lokacija i onda na miru da provedete ceo jedan vikend kupujući svoju omiljenu garderobu.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: