Kako se rešiti celulita

Celulit zna da bude veoma uporan neprijatelj ženskoj lepoti. Zbog ovog problema, možete biti uslovljeni i ograničeni kada je u pitanju odabir modela garderobe, pogotovo kada je u toku leto i sezona kupanja i kada je u opticaju vaša želja da obučete svoj omiljeni kupaći kostim, šorts, kratku haljinicu ili suknju.

Svaki od nabrojanih komada odeće, otkriva upravo područja tela na kojima se celulit najčešće javlja, a to su zadnjica i butine.

Kako izgleda i zašto nastaje celulit?

Veoma zastupljen, drugi naziv za celulit je i “pomorandzina kora”, ovaj naziv, izveden je iz same asocijacije i vizuelne sličnosti ovog estetskog problema sa pomorandzinom korom. Koža na području koje je zahvaćeno celulitom, izgleda blago smežurano i efekat uočljivosti toga podstiče se ukoliko istovremeno pritiskate i prelatite rukom preko površine kože.

Pored smežuranog i blago opuštenog izgleda, kožu koja je zahvaćena problemom celulita, takođe ima i znatno smanjenu elastičnost i upravo ta činjenica i uzrokuje te estetske nedostatke i uočljivosti.

Smanjena elastičnost, pa i sam celulit na koži, nastaju kao posledica smanjenog unosa tečnosti i nedovoljne fizičke aktivnosti.

Uklanjanje celulita

Proces uklanjanja celulita, u suštini ne predstavlja nemoguću misiju, već je, da bi se obavio i završio uspešno, potrebno samo obratiti pažnju na par stvari.

Kako se rešiti celulita

Pre svega, na samom početku, povećajte unos tečnosti.

Posebno tečnosti kao što su voda i limunada, imaju izražajno i delotvorno dejstvo u borbi protiv celulita. To se događa zato što na taj način, koža dobija neophodni nivo hidracije, čime se njena elastičnost poboljšava, a celulit nestaje. Vitamin C, ima posebnu ulogu u obezbeđivanju vitalnosti i zdravog izgleda kože. Osim u procesu uklanjanja postojećeg celulita, tečnost deluje i u procesu sprečavanja njegovog nastanka, dakle preventivno.

Pored unosa tečnosti, borbi protiv celulita, doprinosi i masaža regija koje su zahvaćene celulitom, a poseban efekat masaži daju i specijalne anticelulit kreme i gelovi, uz pomoć kojih se već za dve nedelje celulit potpuno gubi.

Anticelulit masaža, dostupna je kao profesionalna usluga u gotovo svim kozmetičkim salonima. Ona se sprovodi u vidu specijalne ručne anticelulit masaže, ali i u vidu hidro anticelulit masaže, u okviru koje se masaža dešava u vodi i obavlja se uz pomoć specijalnog sistema koji reguliše i obezbeđuje dejstvo vodenog pritiska na vašu kožu. Kao zmenu za ove metode masaže, možete sprovoditi i samostalnu masažu. Dovoljno je da se redovno i intezivno masirate u svojoj kući i to pokretima kojima pritiskate kožu i prelazite rukom preko nje u isto vreme.

U nameri da se izborite sa celulitom, pomoći će vam i pojačana fizička aktivnost i vežbe koje angažuju zadnjicu i butine.

Ako želite prečicu, možete razmisliti o liposukciji ili abdominoplastici.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: