Kako se rešiti masne kose

Mnoge dame već sutradan nakon što operu kosu, ponovo nailaze na problem masne kose. Ima načina da se to ispravi!

Odgovarajući šampon

Najpre, nabavite adekvatan šampon. Ni u kom slučaju nemojte se odlučiti za šampon predviđen suvoj kosi. Neophodan Vam je šampon koji rešava probleme masnog temena i suvih krajeva posebno ako ste hemijski tretirali kosu – takav šampon će doprineti uspostavljanju izgubljenog balansa pH vrednosti Vaše kose.

Regenerator

Potom, izuzetno je važno da se regenerator stavlja samo na površinu krajeva kose, ni u kom slučaju do samog temena, jer bi to samo povećalo mašćenje kose. Na tržištu se može naći mnogo regeneratora za kosu, a Vi se odlučite za onaj koji će najviše prijati Vašem tipu kose, debljini vlasi i osim toga, orijentišite se i po tome koliko je Vaša kosa oštećena.

Stepenasta frizura

Stepenasta frizura je odlično rešenje. Tako će Vaša kosa vizuelno izgledati bujnije, kosi se daje volumen i izbegava mršenje. Tako će i frizura potrajati tokom dužeg vremenskog perioda.

Kosa u području šiški ima najmanju gustinu i debljinu, zato se najlakše masti, pa vizuelno kosa u celosti izgleda još masnija. Imajte to na umu.

Styling proizvodi sa uljem

Kako se rešiti masne kose3

Nemojte da upotrebljavate styling proizvode za kose u kojima ima ulja. Kada se radi o različitim kristalima, kremama i kapima – treba ih nanositi jedino na površinu krajeva i ukoliko je baš neophodno da ih upotrebljavate, vodite računa da u njima nema ulja. Ulja se ponekad nalaze i u proizvodima za negu kose u vidu spreja.

Feniranje i peglanje

Nemojte fenirati kosu ”na ravno” i peglati kosu. Nije problem da krajevi budu ravni, mada kada fenirate kosu važno je ”izdizati” je od korena a ne ”lepiti” je. To posebno važi za korišćenje prese. Ako postupite prema ovim sugestijama, rezultat će biti volumen koji će onemogućiti da Vaša kosa deluje masno.

Menjajte šampon

Povremeno bi dobro došla promena šampona. Može se dogoditi ”zasićenje” kose usled upotrebe jednog šampona u dugom vremenskom periodu. Posle nekog vremena, vratite se na ”stari” šampon, koji će zahvaljujući maloj pauzi, opet imati najbolji učinak za Vašu kosu.

Kako se rešiti masne kose2

Dubinsko pranje kose

Upriličite dubinsko pranje kose. Za taj tretman obratite se frizeru. Tako će se Vaša kosa osloboditi dugo nakupljanih ostataka šampona i sličnih proizvoda za negu kose, koje je maletene nemoguće u celosti eliminisati pomoću standardnog pranja.

Bilo bi veoma dobro i da se podvrgnete tretmanu koji podstiče odmašćivanje temena. Kontaktirajte neki od frizerskih salona koji se više bave pružanjem tretmana koji leče kožu glave i kose. Nekolicina tretmana ove vrste na duže staze će Vas oslobodti neprijatnosti masnog temena, a još prvi tretman doneće Vam primetan učinak.

Sve ovo su solucije koje pomažu, a Vaš je izbor šta ćete od navedenog sprovesti u delo.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: