Kako se rešiti podvaljaka

Iako se često povezuje sa gojaznim ljudima, podvaljak se javja i kod mršavih ljudi i uglavnom nije bitno povezan sa telesnom težinom, više sa starenjem, genetikom i nepravilnim držanjem glave. U najvećem broju slučajeva je nasledan, mada ni tu nema pravila.

Kako se rešiti podvaljaka?

Naravno, kako mnogi žele brze rezultate, bez mnogo truda, prva opcija je hirurška intervencija. Iako neinvazivna ii relativno bezbolna, zbog cene koja je malo viša za naše standarde, mnogi će joj pribeći tek u krajnjoj nuždi, kada ništa drugo ne da rezultate. Operacija se vrši tako što se ispod brade napravi rez i suvišno salo se bukvalno isisa iz podbratka. Ostaje jedva vidljiv ožiljak koji vremenom izbledi. Ipak, mana je finansijska strana i to što se mnogi plaše i da vide oštricu noža.

Ukoliko niste ljubitelj skalpela, postoji mnoštvo preparata i vežbi, čijom kombinacijom možete doći do željenih rezultata. Vežbe mogu biti veoma efikasne, ukoliko se izvode redovno, ali to neće biti problem, pošto su veoma jednostavne i krate.

– Stanite uspravno, a glava je blago zabačena unazad. Pogled je uprt u plafon. Pomerajte usta kao da želite da poljubite plafon. Možda zvuči i izgleda smešno, ali ovaj pokret zateže kožu brade, vremenom stanjujući podvaljak.

– Što češće u toku dana širom otvarajte usta i ostanite tako dvadesetak sekundi. Možete pomerati vilicu napred-nazad i levo-desno, za postizanje boljih rezultata.

– Redovno radite vežbe istezanja vrata. Kružnim pokreti ili pokretima napred nazad pomerajte glavu tako da osetite zatezanje u predelu brade.

Kako se rešiti podvaljaka2

Mala korekcija ishrane je preporučljiva, jer je to ipak mesto gde se talože suviše masnoće. Redukujte unos ugljenih hidrata iz prerađene hrane, slatkiša i gaziranih pića. Koži je potrena elastičnost kako se ne bi opustila i ,,napunila’’ masnim naslagama. Zato je potrebno povećati unos D vitamina i omega 3 masnih kiselina kojih najviše ima u ribi, morskim plodovima, svežem povrću, orašastom voću. Naravno, bitan je i optimalan unos tečnosti, jer je hidrirana koža elastičnija i zdravija.

Od pomoći mnogu biti i razne masaže i kozmetički tretmani i preparati. U svim bolje snabdevenim apotekama možete naći anti-age sredstva za zatezanje kože lica. Redovno ih utrljavajte na podvaljak pravolinijskim pokretima od vrata ka bradi. Dok se tuširate, odradite piling kao i sa ostatkom tela da poboljšate cirkulaciju i podstaknete brže eliminisanjje masnoća. Što se tiče kozmetičkih tretmana, najzastupljeniji su oni sa ubrizgavanjem kolagena koji vraća koži elastičnost.

Dok ste u procesu uklanjanja podbratka, možete se poslužiti trikovima koji će ga privremeno sakriti. Što se tiče frizure, ukoliko imate jako izražen podvaljak, izbegavajte dužinu kose do brade ili dužu. Najbolje će vam stajati kraća frizura koja skreće pogled sa brade. Glava uvek neka vam bude malo zabačena, a brada blago isturena, kako se ne bi stvarala senka, zbog koje podvaljak može izgedati još veće. I veoma bitan savet – smejte se. Često pomeranje vilice ubrzava mikrocirkulaciju u tom delu tela i pomaže eliminisanje suvišnih masnoća iz tog predela.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: