Kako skinuti nadogradjene nokte

Veoma često, do dugih i čvrstih noktiju na rukama, nije moguće doći bez posete kozmetičkog salona i pomoći manikira. Posebno u slučajevima kada su vaši prirodni nokti slabi ili tanki, mogućnost da na prirodan način postignete i održite njihov zadovoljavajuć izgled i oblik, svodi se na minimum. U tom slučaju, ostaje vam pomenuta solucija, a to je da posetite manikira i prepustite se veštini izlivanja, odnosno nadogradnje noktiju.

Nadograđeni nokti

Nadograđeni nokti, u tom slučaju, nadomestiće vašu potrebu za prirodno lepim i negovanim noktima, izgledaće savršeno na vašim rukama i učiniće vas zadovoljnim, ali ipak, pre ili kasnije, u zavisnosti od kvaliteta izlivanja i mere u kojoj ste pažljivi prema njima, suočiće vas sa obavezom da morate da ih uklonite, odnosno skinete.

Skidanje nadograđenih noktiju

Kada dođe trenutak da morate da skinete nadograđene nokte, preporuka i savet je da to ne radite sami, već da se za to obratite svom manikiru.
Razlog za to, je taj što nestručnim pokušajem da skinete nadograđene nokte u velikoj meri možete oštetiti njihovu podlogu, a to su vaši prirodni nokti. Usled toga, može vam se dogoditi da vam već prethodno slabi i tanki prirodni nokti postanu još drastičnije istanjeni, povređeni i da samim tim bude ugrožen njihov dalji rast i zdravlje.

Ugrožavanjem zdravlja noktiju, upustićete se u dugotrajan proces njihovog vraćanja u zdravo i balansirano stanje, a to vam može otežati i naredni pokušaj i mogućnost da nokte ponovo nadogradite i budete zadovoljni njihovim izgledom.
Zato se obratite manikiru.

Kako skinuti nadogradjene nokte2

Manikir će najpre specijalnom vrstom grickalice iseći prednji nadograđeni deo nokta, a zatim će turpijom i vešto uvežbanim pokretima i potezima sa nokatnih pločica isturpijati slojeve gela koji je upotrebljen prilikom izlivanja noktiju, odnosno koji formira nadograđene nokte.

Tretiranje noktiju nakon skidanja nadogradnje

Nakon što vam manikir skine nadograđene nokte, bilo bi dobro da svoje prirodne nokte malo odmorite i to vremenskom pauzom koja će trajati bar dve nedelje do trenutka narednog izlivanja noktiju. Ta vremenska pauza, korisna je kako bi vaši prirodni nokti mogli slobodno da dišu i na taj način se oporave od gela i slojeva koji su trpeli na sebi.
Konstantno prisustvo nadograđenih noktiju na vašim prirodnim noktima, može izazvati avitaminozu i isušivanje, a onda i pucanje i listanje prirodnih noktiju.

Kako bi ste pospešili oporavak svojih prirodnih noktiju, nakon skidanja nadogradnje, na njih redovno, svakodnevno, nanosite preparate za podsticanje rasta i oporavak. Takvi preparati, mogu doprineti znatnom poboljšanju kvaliteta noktiju i mogu vas dovesti do faze da vam nadograđeni nokti čak i ne budu jedina mogućnost i solucija kada želite da imate lepe, čvrste i duge nokte.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: