Kako šminkati oči

Baš u skladu sa izrekom da su “oči ogledalo duše”, trebalo bi i da se ponašate kada je u pitanju njihovo šminkanje.
Oči šminkajte u skladu sa onim što želite drugima da kažete ili prikažete.

Istovremeno, šminkajte ih i u skladu sa prilikom i događajem kome želite da prisustvujete i u skladu sa periodom dana ali i odećom koju trenutno nosite.

Kako dozirati šminku?

Ukoliko želite da ostavite pristojan i lep utisak o sebi, oči nemojte previše da šminkate, već se potrudite da količina šminke koju upotrebite bude svedena na minimum.

Minimalnu količinu šminke, koristite tokom dana, u prilikama kada ste na poslu, ili ste jednostavno krenuli u kupovinu, u neobaveznu šetnju, na trening ili je potrebno da obavite sitne tekuće obaveze kao što su plaćanje računa za komunalije, odvođenje deteta u školu i tome slično.

Za takve prilike, šminkajte se nenametljivo i diskretno, odnosno, koristite samo kvalitetnu maskaru kojom ćete ulepšati i učiniti izražajnim svoj pogled.

Kako se približava noć i menja se karakter događaja kojima želite da prisustvujete, ako se recimo šminkate za odlazak na koncert ili noćni izlazak, tako sebi i dopustite vću slobodu u šminkanju i šminkajte se izražajnije i intezivnije. Ipak, čak ni tada nikako ne preterujte.

Na šta treba obratiti pažnju?

Pre svega, obratite pažnju da šminka na vašim očima izgleda uredno i skladno. Nemojte koristiti kombinaciju boja koje međusobno nisu kompatibilne, bilo da je reč o boji senke za oči, olovci, ajlajneru ili maskari i bez obzira na to šta od toga prilikom šminkanja istovremeno koristite.

Kako šminkati oči2

Potezi šminkanja, moraju vam biti precizni i uredni, sav višak šminke oko očiju odmah odstranjujte i dok to ne uradite ne smatrajte da ste šminkanje završili.

Višak šminke, koja vam se recimo prenela na kapke ili na neki drugi deo oko očiju, najlakše i pritom veoma precizno, odstranićete tako što ćete koristiti štapić za uši natopljen kremom ili losionom za skidanje šminke.

Kada koristite nove proizvode za šminkanje očiju, uverite se u to da ne izazivaju alergiju i iritaciju vaših očiju. Kako bi to testirali, proizvode koji su novi u vašem neseseru, odnosno koje niste ranije koristili, najpre nanesite u maloj količini i tek ako na njih nemate negativnu reakciju, nanesite ih u celini.

Kako nanositi maskaru?

Kada je u pitanju maskara, najbolje je da je nanosite u nekoliko poteza, počev od unutrašnje ivice oka, prema spoljašnjoj. Potezi pokreta četkicom, potrebno je da se ponavljaju, sve dok vam trepavice ne budu ravnomerno namazane i uredno rasčešljane. Ne smeju izgledati grupisano i razdvojeno.

Kako šminkati oči3

Kako nanositi senku?

Senku za oči, nanosite isključivo na kapke. Nikako je ne nanosite na predeo ispod ili sa strane očiju. Pritom, koristite četkicu koja je uz senku priložena u njenoj ambalaži i pokrete vršite takođe od unutrašnje prema spoljašnjoj strani oka.

U zavisnosti od želje, možete kombinovati i više nijansi senke, ali u tom slučaju, vodite računa o tome da prelazi između njih budu postepeni i izvedeni tako da deluju neupadljivo, kako bi završni rezultat i efekat njihovog nanošenja imao sklad. Za svaku novu nijansu senke, koristite posebnu četkicu za nanošenje.

Kako nanositi ajlajner?

Ajlajner nanosite u veoma tankom i preciznom sloju u obliku pravilne linije na samoj granici između kapka i korena trepavica.

Kako nanositi olovku?

Olovka za oči, daje vam najviše slobode prilikom nanošenja i upotrebe u toku šminkanja, nju možete koristiti da naglasite donju granicu oka, ali takođe, možete je koristiti i kao zamenu za ajlajner ili senku.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: