Kako smršati brzo

Način na koji ćete uspeti da u što kraćem roku smršate, prvenstveno je bitno da prilagodite svojim životnim navikama, godinama, zdravstvenom stanju, ali i početnom broju kilograma koje želite da smanjite.

Upornost i istrajnost

Ono što je prvo potrebno da znate, jeste da po svaku cenu morate biti odlučni i istrajni.

Tokom samog procesa smanjenja broja kilograma, ne smete dolaziti u iskušenja i posezati za namirnicama koje izazivaju gojaznost pogotovo ako ste navikli da ih konzumirate u velikoj količini.

To znači, da osećaj gladi morate kontrolisati svojom odlukom i željom da smršate i zato jedite samo onoliko koliko je potrebno da namirnice koje ste pojeli, vašem organizmu omoguće dovoljno snage i energije, ali zaboravite na prečesto i može se reći nepotrebno uživanje u hrani i prejedanje.

Obroci

Obroke organizujte i rasporedite uredno, što znači da oni treba da ostanu redovni, ali i istovremeno prilagođeni procesu gubitka kilograma.

Obavezno, u raspored obroka uvrstite doručak, ručak i večeru i po potrebi dve odgovarajuće užine, koje bi trebalo da podrazumevaju voće ili vitaminki napitak, nikako visokokalorične namirnice.

Ono na šta je kada su doručak, ručak i večera u pitanju, potrebno da obratite pažnju, jeste da sva tri obroka budu bazirana na namirnicama bogatim mineralima i vitaminima, a ne na onim koje su bogate mastima i ugljenim hidratima.

Minerali i vitamini, neprikosnoven su izvor i preduslov zdravlja i vitalnosti vašeg organizma, dok su masti i ugljeni hidrati, pogotovo kada se unose u prekomernim količinama, preduslov za stvaranje nepotrebnih masnih naslaga i uzročnici su velikog broja zdravstvenih smetnji i ozbiljnih komplikacija.

portrait of young woman with green apple and tape measure

Uz voće i povrće, pijte jogurt, jer on zbog prisustva korisnih bakterija u svom sastavu, pospešuje proces varenja i time omogućava da se komponente koje su sadržane u namirnicama bolje i lakše razgrađuju, a zatim i raspoređuju pravilnije unutar organizma.

Kada su u pitanju mleko i mlečni proizvodi, u procesu smanjenja broja kilograma, birajte isključivo one koje imaju nizak nivo mlečne masti.

Šta izbegavati od hrane?

Izbegavajte svinjsko meso i svinjske prerađevine. Razlog tome je taj što svinjsko meso ima veoma visok procenat masti u svom prirodnom sastavu i samim tim uzrokuje pojavu viška kilograma, a pogotovu pojavu taloženja masnih naslaga u organizmu, što se dalje manifestuje pojavom povišenog krvnog pritiska, pojavom holesterola, zakrčenjem krvnih sudova i slično. Umesto svinjskog mesa, u periodu gubljenja kilograma, najbolje je jesti piletinu, meso druge živine ili ribu. Ove navedene vrste mesa, imaju bogat proteinski sastav i direktno utiču na očuvanje i formiranje mišićne mase, ali ne uzrokuju pojavu masnih naslaga, niti gojaznost.

Fizička aktivnost

Kako smršati brzo3

Povećajte svoju fizičku aktivnost i ako je moguće u redosled svojih dnevnih obaveza uvrstite neki sport. Sportska ili generalno fizička aktivnost, pospešuje proces sagorevanja masti u organizmu i time doprinosi bržem i uspešnijem smanjenju broja kilograma.

Uz predloženi režim ishrane i fizičku aktivnost unosite u organizam dovoljne količine tečnosti, jer tečnost ne samo što pozitivno utiče na pravilnu razgradnju materija koje su putem ishrane unete u organizam, već i hidrira kako unutrašnje tako i spoljašnje organe tela i time čuva vitalnost, koja je u procesu mršavljenja, kada je telo izloženo određenoj vrsti promena i samim tim stresa, posebno bitna.

Dodatni info: Ukoliko nemate volje ili se ne želite pridržavati rigorozne ishrane i treninga, postoje i mnogobrojni tretmani koji vam mogu pomoći da dodjete do željene linije. Neki od najpoznatijih su svakako abdominoplastika i liposukcija.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova:

Leave a Reply