Kako srediti frižider

Koliko puta do sada ste kada otvorite svoj frižider osetili neprijatan miris koji je nastao mešanjem mirisa više namirnica?
Sigurno nebrojano puta do sada.

Kako bi ste izbegli ovaj problem i poštedeli sebe udisanja neprijatnih mirisa, a pritom i sačuvali pojedinačnu svežinu i aromu svake od namirnica, potrebno je da uredno, pregledno i na pravi način uredite svoj frižider, odnosno organizujete namirnice u njemu.

Kako srediti frižider

Na prvom mestu, neophodno je da namirnice sa jakom prirodnom aromom, kao što su beli ili crni luk izolujete od ostatka namirnica, tako što ćete ih umotati u foliju ili hermetički zatvorene posude.

Zatim, svaku policu u frižideru odredite i namenite za namirnice koje su međusobno srodne i pripadaju istoj vrsti namirnica. Recimo, neka vam povrće uvek stoji uz povrće, voće uz voće, mleko i mlečni proizvodi uz mleko i mlečne proizvode i slično.

Kako srediti frižider2

Namirnice kojima je potrebno da budu zaleđene uvek držite zaleđene sve do momenta kada je potrebno da se odlede radi dalje pripreme.

Obavezno i redovno proveravajte rok važenja i ispravnost namirnica koje ubacujete u frižider. Jedna pokvarena ili bakterijski neispravna namirnica, može da pokvari i druge namirnice.

Povrće i voće, pre ubacivanja u frižider dobro operite ili izolujte čistim kesama.

Ne zadržavajte u frižideru ostatke od hrane za koje unapred znate da ih ni tokom narednog obroka nećete pojesti.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: