Kako srediti kosu

Sređivanje kose, samo je jedna od brojnih obaveza u procesu brige o sebi i u ulepšavanju, koje je deo vaše dnevne rutine i to svaki dan.

Bilo da negde izlazite, očekujete goste ili ćete jednostavno sami ili u krugu porodice u svom domu provesti čitav dan, uredno sređena kosa treba da vam je imperativ.

Kada je kosa uredna i sređena, već ste postigli pedeset posto ukupne fizičke sređenosti.

Kako srediti kosu?

Kosu ćete najlakše i najbolje srediti ukoliko je ona čista, uredna i zdrava. Dakle, baš takvom je i održavajte. Kada je kosa čista, uredna i zdrava, na red vam dolazi samo održavanje frizure.

Kako odabrati frizuru?

Najbolje su frizure, koje su jednostavne, koje se prave brzo, lako se održavaju i uklopljive su uz gotovo svaku priliku i trenutak.

Jedna od takvih frizura je ravna frizura, a druga je uredan i lepo vezan takozvani konjski rep. Ove dve vrste frizura, možete uklopiti uz gotovo svaku svoju odevnu kombinaciju, bilo da se radi o sportskoj, poluelegantnoj ili elegantnoj kombinaciji.

Ravna frizura

Ukoliko se ne odlučite za odlazak kod frizera koji će vas izfenirati i oblikovati vam ravnu frizuru, do nje ipak, uz malo truda, možete doći i u svom domu, dovoljno je da ukoliko ne umete sami da se izfenirate, jednostavno uključite svoju presu za peglanje kose i ispeglate je.

Kako srediti kosu2

Kosu peglajte postepeno, pramen po pramen, najlakše tako što ćete je podeliti na tri nivoa šnalom, odnosno donji unutrašnji, zatim srednji i gornji spoljašnji nivo kose. Svaki od tih nivoa kose, posebno i detaljno očešljajte, podelite na pramenove i peglajte.

Da bi vam kosa duže ostala ravna na nju pre samog peglanja i posle peglanja nanesite serum za ispravljanje.

Kada kosu ispeglate, odnosno ispravite, odredite gde želite da vam bude razdeljak, napravite razdeljak i gotovi ste, vaša frizura je spremna, bilo za izlazak ili ostajanje u domu.

Konjski rep

Da bi vam rep izgledao lepo, potrebno je da ga dobro i uredno očešljate, vežete i zategnete. U zavisnosti od oblika glave i svog ličnog ukusa, konjski rep možete vezati na sredini temena, ali veoma nisko ili visoko prema temenu.

Kako bi vam rep izgledao urednije i lepše, nakon vezivanja ga očešljajte, tako da sve vlasi u celini izgledaju skladno i homogeno. Pritom, dok češljate rep, drugom rukom pridržavajte gumicu kojom ste ga vezali, kako se njegova forma ne bi pokvarila.

Ukoliko je vaša kosa gusta i ako se formira u debeo rep, za njegovo vezivanje koristite deblju gumicu, a ako vam je rep tanji i nežniji, koristite tanku gumicu.

Konjski rep, uvek veoma jednostavno i brzo, možete preoblikovati i u punđu, samo ukoliko vam je pri ruci ogledalo i šnala.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: