Kako sve silikonske mušeme mogu da vam olakšaju život?

Silikonske mušeme odnosno silikonski stoljnjaci su polako ali sigurno zauzeli sve veći broj domaćinstava i kuhinja. Obično se vezuju za kuhinju i prva pomisao na njih je trpezarijski sto na koji se stavljaju.

Sigurno ste bar jednom imali na trpezarijskom stolu neku mušemu, ako ne silikonsku onda bar onu običnu. Ako to vaša majka nije praktikovala, onda ručak kod bake sigurno nije mogao da prođe bez šarene mušeme.

Silikonske mušeme su danas zahvaljuući razvoju materijala mnogo kvalitetnije, bolje i praktične za upotrebu.

Glavna razlika između običnih mušema za nameštaj i silikonske mušeme je taj što silikonska mušema prijanja na nameštaj i ne pomera se.

Ako je do sada niste koristili možda ste je negde videli na baštenskom nameštaju od pruća jer odlično prijanja na garniture za sedenje i spoljne stolove čuva od kiše i prosipanja tečnosti.

Drvo ćete sačuvati na ovaj način, odnosno površinu stola, jer silikonske mušeme odlično prijanjaju, a ne propuštaju tečnost.

Pored ove praktične primene silikonske mušeme su daleko lepše i kvalitetnije nego razne folije koje se koriste u ove svrhe.

Na ovaj način dobijate i moderan ukras koji može doprineti vašem enterijeru, tako da ako se i dalje razmišljate da li da popustite i pustite mušeme u vaš dom, naš savet je da pokušate sa nekom silikonskom.

Mogu biti odličan saveznik ako imate malu decu koja često nešto prosipaju po stolu, jer ćete uštedeti vreme. Nećete gubiti nepotrebno vreme na čišćenje i brisanje stola već ćete samo višak tečnosti pokupiti suvom krpom.

Ovo je odličan dodatak svakog stola jer ćete ubrzo shvatiti koliko su praktične, lake za održavane i izdržljive kada je tečnost i mehanički udarci u pitanju.

Takođe, mnogo teže ćete oštrim predmetom probušiti ili preseći silikonsku mušemu u odnosu na običnu, jer je silikon čvršći materijal.

Pored baštenskog nameštaja bilo kakve police ili drveni nameštaj možete sa njima zaštititi.

Takođe ako imate metalne police ili nameštaj od metalnih konstrukcija možete korisititi silikonske mušeme jer odlično prijanjaju na metal.

Ako nameštaj koji vam stoji napolju prekrijete ovim mušemama čuvate ga od vremenskih prilika kao što su kiša, sneg ili sunce.

Ako imate terasu punu polica sa cvećem uvek ih možete prekriti mušemom i zaštititi drvo od prelivanja vode iz saksija.

Odlično su rešenje jer nisu ni skupe, jer kad dotraju i kada izgube svoju estetiku lako ih možete zameniti sa drugim.

Silikonskim mušemama možete zaštititi police u špajzu gde odlažete zimnicu bez bojazni da ćete uništiti drvo ako se nešto prolije ili tegle razbiju.

Ako se bojite da se neće uklopiti uz vaš dekor ili stil u kući nemojte brinuti jer današnje mušeme su mnogo dekorativnije nego ranije i možete birati između brojnih dezena.

Danas su silikonske mušeme dostupne u mnogo više dezena i boja nego ranije i sigurno ćete pronaći nešto lepo za vašu kuću.

Ako ne želite neki dezen koji je zahtevan uvek se možete opredeliti za providne silikonske mušeme sa zlatnim, srebrnim ili crnim šarama i cvetićima koji će diskretno postati deo vašeg stola.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: