Kako ukloniti bubuljice sa ledja

Bubuljice na leđima, mogu biti zaista neprijatna pojava, posebno ukoliko su praćene bolnim i upalnim procesima, crvenilom i iritacijom kože i gnojnim procesom.

One izazivaju brojne neprijatnosti, kao što su sama nelagodnost zbog toga što znate da se nalaze na vašim leđima, zatim ograničenost u izboru garderobe i slično.

Kako bi ste sebe poštedeli ovakvih neprijatnosti, rešite se bubuljica na leđima.

Pitate se kako ih se rešiti?

Pre svega, tako što ćete ustanoviti njihov uzrok, a onda, u skladu sa tim i postupati.

Šta uzrokuje bubuljice na leđima?

Uglavnom, najčešća su tri uzroka koja mogu uticati na pojavu bubuljica na leđima. To su masna koža leđa, loša higijena ili osetljivost i iritacija kože.

Masna koža i loša higijena kože

Kada je reč o masnoj koži kao uzroku pojave bubuljica na leđima, ili o lošoj higijeni kože leđa, u oba slučaja, bubuljice nastaju kao posledica zapušenosti pora kože na leđima. U njenim porama, može se nakupiti prirodna masnoća koju koža izlučuje, ali i znoj.

Bubuljice kao posledica iritacije kože

Kako leđa predstavljaju veliku površinu vašeg tela, tako je i njihova koža u velikoj meri u kontaktu sa tkaninama od kojih je vaša garderoba. Ukoliko ste osetljivi na neku od vrsta tkanina, na vašim leđima mogu se pojaviti sitne crvene bubuljice, čije se stanje može i iskomplikovati.

Kako ukloniti bubuljice sa ledja2

Kako ukloniti bubuljice sa leđa?

Ukoliko je uzrok njihove pojave, masna koža ili loša higijena, uklonićete ih tako što ćete higijenu intezivirati i podići je na viši nivo. Redovno se tuširajte i kupajte i pritom, koristite pilinge ili gelove za tuširanje sa piling efektom.

Iritacije

Ukoliko je uzrok pojave bubuljica na vašim leđima određena iritacija, izbegavajte da nosite odeću od tkanina koje izazivaju iritaciju, nosite pamučne, mekane i komotne komade odeće i potrudite se da oni uvek budu uredni i čisti.
Bubuljice na leđima nikako ne stiskajte i ne cedite, jer time možete usporiti proces njihovog zarastanja. Dodatno ćete ih time iziritirati i može se desiti da baš zbog toga zagnoje, ili postanu veće i brojnije.

Medicinski šampon

Koristite medicinski šampon “Mycoseb”, koji je namenjen za uklanjanje i saniranje svih vrsta mikroorganizama koji mogu biti uzročnici problema, pa i bubuljica koje nastaju na koži. Ovaj šampon, uklanja čak i najsitnije mikroorganizme i na taj način, koža na vašim leđima, postaće dubinski čista i smanjiće se mogućnost da bude izložena pojavi bubuljica.

Kako ukloniti bubuljice sa ledja3

Aktivni kiseonik

Površinu bubuljica na leđima, naprskajte aktivnim kiseonikom, koji je dostupan i prodaje se u svim farmaceutskim ustanovama.
Aktivni kiseonik, deluje tako što dezinfikuje kožu, umanjuje nastale iritacije na njoj, sprečava pojavu novih iritacija i bubuljica, regeneriše kožu i pospešuje zarastanje već postojećih bubuljica.

Intervencija lekara

Ukoliko su bubuljice na vašim leđima izrazito uporne, i ukoliko vam nijedan od gore navedenih saveta nije pomogao da ih uklonite, onda se ipak opredelite za obraćanje dermatologu.

Dermatolog, pregledom vaših bubuljica, ustanoviće uzrok njihovog nastajanja i u skladu sa tim, prepisaće vam preparat za njihovo uklanjanje i izlečenje.

Budite oprezni da ne napravite ožiljke jer će onda morati da se uklone. Vodite računa o svojoj koži i povremeno po potrebi joj pružite dobre estetske ili tretmane plastične hirurgije.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: