Kako ukloniti modrice

Kada je reč o modricama, prvo što je potrebno znati, jeste da postoji više razloga koji mogu uzrokovati njihovu pojavu i da upravo u zavisnosti od tih razloga iz kojih su modrice nastale, zavise i metode i lakoća njihovog uklanjanja.

Kako se manifestuju modrice?

Ono što spaja sve modrice bez obzira na razlog iz koga nastaju, jeste to da se one uvek manifestuju kao lokalne promene na koži, koje su praćene manje do drastično izraženom promenom boje kože, bolom i otokom. Svi ti simptomi koji ih karakterišu i prate, nastaju kao rezultat lokalnog izlivanja krvi iz malih krvnih sudova koji se nalaze ispod kože, na samom mestu nastajanja modrica.

Koji su razlozi nastajanja modrica?

Uglavnom, razlozi iz kojih nastaju modrice su padovi ili udarci, koji izazivaju intezivni pritisak na određeni deo kože, ali osim zbog toga, modrice mogu nastati takođe i kao posledica dugog stajanja, prilikom koga površinski krvni sudovi trpe intezivan napor i pucaju, ali i kao posledica drugih poremećaja zdravlja, kao što su anemija, problemi sa unutrašnjim vitalnim organima, jetrom, bubrezima i slično.

Kako uklanjati modrice?

Kada su u pitanju modrice koje su nastale kao posledica pada ili udarca, ono što je potrebno jeste da se potrudite da na njihovo uklanjanje delujete što pre.

Kako ukloniti modrice2

To ćete najbolje učiniti tako što ćete na mesto koje je zahvaćeno modricom, nasloniti ledenu oblogu. Led, deluje tako, da hladnoćom sužava krvne sudove i na taj način smanjuje ili u potpunosti sprečava da se krv iz njih izlije i uzrokuje modrilo. Pritom, istovremeno, led i otklanja upalu, koja često nastaje kao jedan od pratećih simpoma modrica.

Ono što vam ukoliko vam pri ruci nije led takođe može pomoći, jeste da jednostavno intezivno istrljate mesto koje je pretrpelo udarac ili pad. Time, ubrzaćete cirkulaciju i sprečiti da dođe do lokalnog zgrušavanja krvi.

Uz to, pri uklanjanju modrica pomoći će vam i to ako ih namažete nekom od masti koje su namenjene za spoljnu upotrebu i imaju za cilj da spreče ili umanje zgrušavanje krvi i smanje upalu.

Kada su u pitanju modrice koje nisu nastale kao posledica pada ili udarca, već usled prisustva zdravstvenih problema, onda se u što kraćem vremenskom roku obratite lekaru, koji će uz odgovarajući pregled i medicinski tretman ustanoviti uzrok njihovog nastanka i sa saniranjem tog zdravstvenog problema saniraće i njihovu pojavu.

Takve modrice nikako ne zanemarujte i ne pokušavajte da ih uklonite sami ili da ih ignorišete, jer zanemarivanjem i ignorisanjem njih, možete ozbiljno zanemariti i svoje zdravlje.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: