Kako ukloniti strije

Brojni razlozi, uzrokuju pojavu i nastanak strija, koje iz kog god razloga da su nastale, predstavljaju upornog neprijatelja lepote i izgleda kože kako kod ogromnog broja žena i devojaka, pa čak i devojčica, tako i kod velikog broja pripadnika jačeg pola.

Kod oba pola, strije se javljaju kao posledica naglih promena u dimenzijama tela, koje nastaju tokom perioda rasta u pubertetu ili tokom kasnijeg života usled porasta težine, koji se javlja recimo tokom trudnoće kod žena.

Kada strije nastaju?

Strije zapravo nastaju onda, kada telo, pa samim tim i koža na kojoj se javljaju, trpi nagle promene svojih dimenzija i kada usled te naglosti nema i prirodno ne postiže dovoljno elastičnosti i fleksibilnosti da te promene izdrži.

Preventivno delovanje

Znajući uzroke njihovog nastajanja, najbolje bi bilo na pojavu strija delovati preventivno i u navedenim periodima, kada telo raste, ubrzano se razvija ili se goji, primenjivati metode koje će vam pomoći da ih izbegnete da ne bi došlo i do trajnijih ožiljaka koji bi posle mogli da se tretiraju jedino uz pomoć plastične hirurgije. To bi značilo, da bi trebalo pojačati elastičnost i fleksibilnost kože, a to je moguće postići upotrebom preparata za negu kože, posebno onih koji su obogaćeni vitaminima koji utiču na strukturu kože i na njenu elastičnost.

Vitamin E u borbi protiv strija

Prvi i osnovni vitamin koji je zadužen za elastičnost kože, jeste vitamin E. Baš zato, treba koristiti preparate koji sadrže ovaj vitamin, ali treba znati i to, da unošenjem u organizam namirnica koje su bogate istim ovim vitaminima, duplo povećavate prevenciju i uspešnost borbe protiv nastajanja strija.

Kako ukloniti strije2

Zato jedite namirnice bogate vitaminom E, a to su integralne žitarice, jabuke, kikiriki, bademi i slično.

Ako do strija ipak dodje

Ukoliko je do pojave strija ipak došlo i ukoliko na njih niste na vreme delovali preventivno, potrudite se da proces njihovog uklanjanja započnete što ranije u poređenju na trenutak njihovog nastajanja.

Razlog tome je taj što i strije, kao i sve promene koje mogu nastati na telu ili u telu, imaju svoje faze zrelosti i stepen komplikovanosti nakon nastanka. Prema tome, što ranije započnete proces saniranja strija, sam taj proces će vam biti lakši i uspešniji.

Mlade strije

Kako ukloniti strije3

Na takozvane mlade strije, odnosno one koje su se tek pojavile, moguće je delovati gotovo na jednak način kao što se na pojavu strija deluje preventivno. Znači, moguće ih je sanirati i ukloniti već nakon par nedelja praktikovanja odgovarajuće ishrane i nege kože, odnosno čim koža nadomesti gubitak prirodne elastičnosti i fleksibilnosti.

Starije strije

Što su strije starije, to su i upornije kao estetski problem i teže ih je sanirati.

U tom slučaju budite uporniji i intezivniji sa unosom namirnica bogatih vitaminom E i sa spoljnim nanošenjem preparata za uklanjanje strija ili ako vam ni sve to ne pomogne, jednostavno se obratite stručnim licima koja su zaposlena u kozmetičkim salonima, u kojima je danas sasvim uspešno uklanjaju i najupornije strije uz pomoć samo nekoliko laserskih tretmana, koji su sasvim bezbolni i nemaju nikakav štetan uticaj na kožu ili na ukupno zdravlje.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: