Kako uviti kosu

Postoje brojni načini da uz samo malo odvojenog vremena i truda napravite savršenu frizuru, jednostavno tako što ćete uviti kosu.

Uvijena kosa, može biti idealno rešenje i uklopiti se uz brojne situacije i događaje kojima želite da prisustvujete, a pritom može i ispratiti vaše raspoloženje i stajling, bilo da želite da se pojavite u sportskom ili elegantnom izdanju.

Za uvijanje kose, nije potrebno mnogo umeća, dovoljno je savladati nekoliko načina koji će vam pomoći da veoma brzo i lako postanete uspešni u tome.

Prvi način za uvijanje kose

Prvi način na koji možete uviti kosu jeste ako upotrebite fen koji kao nastavak ima difuzer. Difuzer funkcioniše tako što ukupnu količinu toplog vazduha koji fen izduvava, raspoređuje u širokom i ravnomernom pravcu koji je potrebno da usmerite na gore prema svojoj kosi, koju je uporedo sa upotrebom difuzera potrebno da gužvate dok je u slobodnom padu puštena na dole u položaju kada vam je glava sagnuta prema podu.

Što više gužvate kosu prilikom ovog postupka, to će kosa biti više uvijena, a za poseban efekat uvijanja, možete upotrebiti penu za kosu, koju je za bolji efekat uvijanja potrebno takođe u pokretima gužvanja kose nanositi na kosu dok je na gore pomenuti način sušite.

Kako uviti kosu2

Ako vam pri ruci nije fen sa difuzerom ili vam ovaj način uvijanja kose iz bilo kog razloga ne odgovara. Isti efekat, možete postići i tako što ćete fen sa običnim nastavkom za sušenje smanjiti na minimalnu snagu kojom izduvava toplotu ili ga jednostavno više udaljiti od sebe i gužvati kosu na isti način tokom sušenja.

Drugi način za uvijanje kose

Takođe, do uvijene i nestašne frizure možete doći čak i kada spavate, dovoljno je samo da pre spavanja suvu i čistu kosu blago pokvasite, a zatim je i uvijete na sunđeraste štapiće ili krpice i da tako prespavate.

Uvijanje izvedite tako što ćete pramen po pramen kose namotavati na sunđerasti štapić ili krpicu od vrha prema korenu.

Suva i tek malo pokvašena kosa, kada se tokom noći sasvim osuši na sunđerastim štapićima ili krpicama, imaće efekat izlomljenih i nemirnih lokni, koje će vam biti teško da kontrolišete.

A ako ipak želite uredne i jasno oblikovane lokne, onda postupak sa uvijanjem pramenova na krpice ili sunđeraste štapiće ponovite, ali tako da vam kosa prethodno bude potpuno mokra i sveže oprana.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova:

Leave a Reply