Kako zaštiti boju od ispiranja

Ukoliko se boja farbe kojom ste obojili kosu više razlikuje od prirodne kose, proces ispiranja će se odvijati brže i biće teže zadržati boju. Međutim, ima načina da taj proces usporite!

Kako zaštiti boju od ispiranja?

#1 – Nemojte upotrebljvati šampone u kojima ima sulfata. Sulfati doprinose isušivanju kose i ispiranju farbe.

#2 – Kada je reč o preparatima za negu i ulepšavanje kose, treba upotrebljvati preparate predviđene za farbanu kosu (naročito kada se radi o šamponu i regeneratoru). Preparati predviđeni za negu farbane kose imaju sposobnost da održe hidrataciju kose i uspore proces ispiranja same farbe.

#3 – Bitan je kvalitet farbe. Kompanije koje proizvode farbe predviđene za farbanje kod kuće obećavaju trajanje farbe samo nekoliko sedmica, posle svakog pranja uočićete da se boja gubi i poprima bleđu nijansu, što nikako nije dobro. Upotrebljavajte profesionalne farbe i uočićete poboljšanje – farba će duže trajati i sa manje truda ćete doći do nijanse koju ste želeli. Ovog pravila bi naročito trebalo da se pridržavate ako imate plavu kosu.

#4 – Nemojte upotrebljavati farbe koje sadrže amonijak. Korišćenjem farbi u kojima nema amonijaka ili su u manjoj količini možete kosu učiniti sjajnijom i upešnije sakriti sede vlasi.

#5 – Farbu za kosu i hidrogen treba pomešati držeći se pravilnog odnosa, a to ćete pročitati u uputsvima u ambalaži. Velika je razlika da li se meša 1:1 ili 1:5. Kada je reč o intenzivno plavoj boji, odnos mešanja je najčešće 1:2, mada ovo nije jedini način. Vodite računa pri mešanju, ukoliko napravite grešku u količini, učinak neće biti kakav ste želeli.

Kako zaštiti boju od ispiranja2

#6 – Nije dobro da perete kosu svakog dana. Dovoljno je jednom u 3 do 4 dana.

#7 – Ukoliko je došlo do ispiranja kose, a od farbanja je prošlo malo vremena, upotrebite preliv za kosu. Preliv se spravlja tako što se manja doza farbe izmeša sa malom dozom hidrogena, sipa šampon i mala količina vode koja treba da bude mlaka. U zavisnosti od farbe, preliv treba da ostane na kosi od 1 minuta do četvrt sata.

#8 – Moć toner šampona i regeneratora je da svaki put kada operete kosu, kosi pruže adekvatan ton. Upotrebljavajte ih povremeno ili pri svakom pranju. Proizvode se za skoro svaku boju – za sve nijanse smeđe do pepeljasto plavih.

#9 – Za duže trajanje farbe i blistavost kose, neophodno je da adekvatno negujete kosu. Suva kosa ne može dugo da zadrži farbu. Upotrebom kvalitetnih šampona i maski za kosu pomažete kosi da bude zdravija i lepša.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: