Kik-boks za žene

Kik-boks je izvorno borilačka veština sa Tajanda, a postoji više tehnika od kojih se neke fokusiraju na borbu, druge na opuštanje ili kardio vežbe, zbog kojih je ovo odličan trening mršavljenja.

Zašto je sve veće interesovanje žena za kik-boks?

Zbog toga, žene su tek od skoro počele da se zanimaju za kik boks, zbog mnogih prednosti koje sa sobom donosi, kao što su povećana snaga i kondicija, koja sa sobom nosi i povećano samopouzdanje kroz učenje samoodbrane i rad sa ljudima. Zatim, pomaže toniranju celog cela, od ruku, zategnutih nogu i mišića zadnjice, pomaže da se brzo izgube suvišni kilogrami.

Kik-boks je uglavnom fokusiran na rad sa nogama, kao što su čučanje, šutiranje, skakanje i tako dalje. To znači da su vam noge uključeni u sve vrste pokreta u ovoj veštini, a to znači da se razvija i eksplozivnost i fleksibilnost tela.

Pripremanje i treniranje

Ako ste početnik, pokušajte da savladate neke osnove. Tokom treinga, vi radite na poboljšanju vaše kardiovaskularne izdržljivosti, pogotovo ako menjate intenzitet udaraca i brzinu. Počnite tako što će te uraditi vežbe zagrevanja za celo telo.

Džogirajte, trčite, ili koristite eliptične trenažere za početak, zatim radite vežbe kao što su preskakanje konopca, čučnjevi i šutevi, a između svake vežbe pravite pauzu od po 30 sekundi. Celokupno zagrevanje treba da bude brzo, ali efikasno.

Kik-boks za žene2

Isprobajte razne pokrete i udarce. Držite leđa uspravno i ramena dole dok pokrećete ruke, istovremeno skakućući sa noge na nogu. Trudite se da ti udarci polaze od leđa i ramena, koji su jači od od mišiće nadlaktice, i na taj način će te izbeći povrede i istezanja. Sve vreme budite u odbrambenom gardu, sa polusavijenim kolenima, ali ne preterujte, pogotovo ako još uvek niste u dobroj formi. Držite pesnice čvrsto stegnute, dostižući visinu ramena pri udarcima. Ne savijajte zglobove previše, neka budu u skladu sa rukama. Pri udarcima rukama, rotirajte se u kukovima i spuštajte u kolenima.

Što se tiče šuteva, ako vežbate sa ,,protivnikom’’, oni treba da dođu do nivoa njegove glave. Neka svaki šut polazi od kukova. Možete raditi šuteve iz okreta, koji su specifični za skoro svaku borilačku veštinu. Postoi prednji i zadnji udarci, gledano sa koje se strane okrećete. Zatim, tu su kratki šutevi iz kolena, sa nogama podignutim od zemlje.

Varijacije su mnoge, a vi ih prilagodite svojoj kondiciji i zdravstvenom stanju, jer neki neće uspeti da izvedu sve udarce jer će im izazivati bolove.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova:

Leave a Reply