Ko to tamo peva?

Na svakom svadbenom slavlju, ako izuzmemo mladence, najveći utisak pravi bend za svadbe. Posebna pažnja se pridaje tradiciji da gosti poručuju pesme, pa bend za svadbe mora da bude opremljen znanjima o mnogim muzičkim žanrovima i pesmama.

Kada zakazujete restoran u kojem ćete prirediti svoje svadbeno slavlje, obično vam bude ponuđeno da restoran pozove sopstveni bend za svadbe i tada ponude nekakvu povlašćenu cenu. Računajte da cena raste za bendove koji dolaze po pozivu, posebno ako je reč o bendu koji inače nije poznat po nastupima za intimna okupljanja poput svadbenih ili ako je bend za svadbe koji ste izabrali poznat i izrazito popularan posredstvom elektronskih medija u datom periodu.

Ko to tamo peva

Kako izabrati bend za svadbe

Ako imate mogućnost da birate koji bend za svadbe će nastupiti u restoranu ili da birate restoran po tome koji bend za svadbe nude, to bi moglo da bude zanimljivo iskustvo. Nekada ćete čak imati vremena da posetite neki od nastupa koji željeni bend za svadbe ima negde drugde, pa da se lično uverite u njihove muzičke i vokalne sposobnosti. To je izrazito preporučljivo, jer se većina muzičara koji čine bend za svadbe preporučuju kao bendovi koji umeju sve, ali se za mnoge ispostavi da samo različite muzičke žanrove izvode na isti način. Takođe ćete moći da osetite vibraciju i atmosferu koju vaš potencijalni bend za svadbe pravi.

Ako nema mogućnostid a čujete nastup pre nego što se odlučite za bend za svadbe, bar pripremite spisak pesama koje želite da čujete na svom svadbenom veselju. Bend za svadbe koji nije fleksibilan da pripremi pesme koje mladenci traže neće biti ni dovoljno predusretljiv da ispunjava muzičke želje i porudžbine gostiju na licu mesta. Pitajte ih za muziku koju volite da slušate i koju oni privatno slušaju. Na taj način ćete proceniti koliko možete da očekujete da se improvizuje – ako su vam ukusi slični ili bar uklopivi, bend za svadbe će vam više odgovarati.

Kada pregovarate o ceni, budite spremni da veći bend za svadbe manje može da se cenjka jer svako od njih očekuje nekakav honorar, a smanjena je mogućnost da sviraju još negde osim na vašem slavlju. Sa takvim bendom možete pregovarati o broju izvedenih pesama ili dužem nastupu, ali o ceni nešto manje nego kao kada npr. pevač sam sebi svira klavijature. Takav nastup može da bude monoton, ali vrlo isplativ. Samo pazite da se taj pevač ne zamara brzo jer neće biti nikoga da ga odmeni kada ode na pauzu.

Bend za svadbe obično ne izvoljeva. Ali ako već u fazi dogovora počnu da postavljaju prevelike uslove, traže velike pauze i skraćuju vreme nastupa koje nude, potražite drugi bend za svadbe. Ako vam se čini da međusobno nisu usaglašeni ili da postoje neke tenzije među njima, nemojte očekivati da će biti usaglašeni na vašem venčanju. Obratite pažnju na detalje kao kada ste u prodavnici nameštaja – to je veliko ulaganje i nećete moći da nabavite drugo umesto tog. Bend za svadbe je osnova vašeg veselja i tako se i postavite kada ugovarate posao.Pročitajte i u čemu se razlikuju ozbiljan i prosečan bend http://www.avalagrand.rs/srpski/bend-za-svadbe

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: