Koja je starosna granica za izvođenje estetskih operacija?

Da li je pravo vreme za neku od estetskih operacija zavisi kako od problema koji vas muči tako i od vašeg zdravstvenog stanja. Neke operacije je poželjno vršiti u određenoj starosnoj dobi, dok za druge ne postoji starosna granica.

Uglavnom, ukoliko se radi o zdravom pacijentu, i ukoliko je i anesteziolog saglasan, nema razloga da se intervenciji i ne pristupi. Operacije koje treba uraditi do 18. godine.

Korekcija ušiju

Klempave uši su isključivo estetski problem. Ova asimetrija je vidljiva još od samog rođenja, i nemoguće je ispraviti flasterima ili rajfovima, što roditelji često pokušavaju.

Jedino rešenje za ovaj problem je operacija ušiju. Predlažemo da se operacija uradi pre polaska u školu kako bi se izbegle emocionalne traume i kompleksi koji mogu da budu posledica zadirkivanja dece.

Operacije koje treba uraditi od 18. do 25. godine

Operacija nosa

Disproporcionalan ili asimetričan nos znatno mogu uticati na izgled kompletnog lica. Kao i sve druge fizičke disproporcionalnosti, i nos koji izgleda kao da ne pripada vašem licu može za sobom da povuče i neke psihičke i emotivne barijere, pa pacijenti često ističu da su pre operacije nosa nosili duboko ukorenjene nesigurnosti i komplekse.

Nos je najbolje operisati između 18. i 25. godine života. Naravno, ovu intervenciju je moguće uraditi i kasnije, ali se ona ne preporučuje pre 18. godine zbog toga što do ovog perioda rast i formiranje kostiju i hrskavice nisu u potpunosti završeni.

Povećanje usana

Ova estetska intervencija se može raditi u bilo kojoj životnoj dobi, međutim, mi vam preporučujemo da za ovu intervenciju sačekate barem do svoje 18. godine.

Postoje različite vrste filera kojima se zahvat može izvršiti, ali je proces uglavnom lak i brz, a oporavak gotovo momentalan. Jedini preduslov za ovu operaciju je dobro zdravstveno stanje pacijenta.

Operacije koje treba raditi od 25. godine
Korekcija kapaka

Kako oči i predeo oko očiju prvi odaju naše godine, ovaj zahvat je jedan od najčešćih zahvata u domenu estetske hirurgije. Gornji i donji kapci vremenom menjaju oblik, opuštaju se, a oko očiju se sakupljaju masne naslage koje menjaju izgled našeg oka. To može dovesti do toga da izgledate mnogo starije nego što zaista jeste.

Ovu operaciju možete uraditi sa prvim znacima starenja, a možete i kasnije. U našoj bolnici se ova intervencija radi uglavnom pacijentima između 27. i 40. godine života.

Operacije koje treba raditi od 30. godine

Lifting lica

Lifting lica ili podmlađivanje lica je estetski zahvat kojim se koža lica podiže i zateže do određene forme.

Kako se radi kod pacijenata kod kojih se već uveliko vidljivi znaci starenja kože, ovaj tretman preporučujemo pacijentima između 45. i 55. života, što ne znači da je ovu operaciju nemoguće uraditi i kasnije, ukoliko to pacijentu dozvoljava njegovo zdravstveno stanje.

Liposukcija

Liposukcija je jedna od najpopularnijih operacija kako kod nas tako i u svetu. Za ovaj tretman se najčešće opredeljuju pacijenti kojima je dosta borbe sa masnim naslagama kojih se treninzima ili različitim režimima ishrane nisu uspeli rešiti.

Liposukcija je najuspešnija kod pacijenata koji imaju 5 do 10 kilograma viška i umereno olabavljenu kožu. Najbolje je raditi između 30. i 45. godine.

Zatezanje stomaka

Ovo je operacija za koju se najčešće opredeljuju žene nakon nekoliko porođaja ili pacijenti koji su izgubili veliki broj kilograma, ali i pacijenti sa prirodnim viškom masnog tkiva i kože na stomaku. Abdominoplastiku je najbolje raditi posle 30. godine.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: