Kreme za depilaciju

Kada je u pitanju ženska lepota, postoji veliki broj kriterijuma i različitih mišljenja, na osnovu kojih se njen nivo procenjuje kao visok ili nizak. O tim kriterijumima i razlikama u mišljenju ne vredi raspravljati, niti je moguće doneti racionalan zaključak koji kriterijumi i mišljenja su ispravna ili ne. Jednostavno, svaki kriterijum i svako mišljenje, merodavni su na svoj način i upriličeni ukusu osobe koja ih formira.

Međutim, ono što je karakteristično i zajedničko za svaki kriterijum i mišljenje o ženskoj lepoti, jeste da se nikako i ni u najmanjoj meri malje na ženskom telu, ni po jednom kriterijumu i ni po jednom mišljenju, ne smatraju poželjnim i lepim, bilo da se nalaze na nogama, rukama, preponama ili pazuhu žena.

Borba sa maljama

Kako bi žene širom sveta, uklonile malje sa svog tela, decenijama unazad, zapravo od trenutka od kada se malje smatraju neprijateljem lepote, one koriste i pribegavaju različitim metodama uklanjanja malja. Brojni od tih načina su izuzetno bolni i komplikovani, dok su drugi bezbolni ali nedovoljno efikasni, zato potraga za savršenim načinom u borbi protiv maljavosti neprestano traje, a jedan za drugim u domovima devojaka i žena i u kozmetičkim salonima, smenjuju se načini uklanjanja malja.

Kreme za depilaciju

Jedan od veoma popularnih, a pritom jednostavnih i dosta efikasnih načina za uklanjanje malja, jeste uklanjanje uz pomoć kreme za depilaciju.

Šta kao veoma važno o kremama za depilaciju treba znati pre upotrebe?

Pre svega, ono što je neophodno znati, jeste da su kreme za depilaciju sastavljene od dermatološki testiranih supstanci, koje kao takve ne bi trebalo i ne bi smelo da izazivaju kontraindikacije koje bi mogle u ozbiljnoj meri da ugroze zdravlje kože. Međutim, sama činjenica da se ove kreme svrstavaju u proizvode bazirane na hemijskim supstancama, treba imati dozu obazrivosti prema njima onda kada ih koristite prvi put i upravo tada, dakle prvi put, treba ih testirati na maloj površini kože, kako bi ste se uverili da li je vaša koža osetljiva na njih i da li one na njoj izazivaju crvenilo ili drugi oblik iritacije. Tek ukoliko se pokaže da vaša koža nije osetljiva na kremu za depilaciju, kremu možete upotrebiti i na ostalim delovima tela sa kojih želite da uklonite malje.

Iz istog razloga, dakle zbog prisustva hemijskih supstanci u ovim kremama, trebalo bi da ih izbegavate u periodu trudnoće, bez obzira da li je u pitanju prvi, drugi ili treći trimestar.

U toku same upotrebe kreme za depilaciju, vodite računa da ona ne dođe u dodir sa vašom sluzokožom, jer je osetljivost sluzokože znatno i neuporedivo veća od osetljivosti kože.

Ukoliko krema za depilaciju dođe u dodir sa sluzokožom, to područje isperite sa što većom količinom vode.

Kako odabrati za depilaciju?

Kremu za depilaciju, možete upotrebljavati za uklanjanje malja sa područja nogu, područja ruku, kao i područja prepona ili pazuha, ali pritom, odnosno u zavisnosti od toga koju konkretno navedenu regiju želite da depilirate, morate i prilagoditi kremu. To znači, da svaka krema za depilaciju, nije namenjena depilaciji svake regije tela.

Postoje posebne kreme za depilaciju nogu i ruku i kreme za depilaciju osetljivijih površina kao što su prepone ili pazuh. Zato prilikom kupovine, obavezno proverite na ambalaži kreme za depilaciju čemu je namenjena.

Kako koristiti kremu za depilaciju?

Kada odaberete pravu, odnosno odgovarajuću kremu za depilaciju, upotrebite je na sledeći način:

Pažljivo i u ravnomernom sloju nanesite je na regiju sa koje želite da uklonite malje.

Potom, sačekajte, od tri do desetak minuta da krema deluje na malje. Trajanje delovanja kreme, zavisi od vrste i proizvodne marke kreme za depilaciju i navedeno je na uputstvu koje je unutar ambalaže ili na ambalaži dostupno uz kremu.

Kada prođe predviđeni broj minuta, kremu, zajedno sa maljama koje su otpale, uklonite sa kože uz pomoć sunđera ili špatulice koju dobijate uz kupljenu kremu.

Na kraju kožu dobro isperite i namažite nekim umirujućim preparatom.

Šta je važno?

Važno je da prilikom samog nanošenja kreme za depilaciju, obratite pažnju da krema bude svuda ravnomerno naneta, jer u protivnom, ukoliko preskočite određene površine i na njih ne nanesete kremu, dogodiće se da sa njih malje neće otpasti i nećete postići željeni efekat depilacije.

Prednosti kreme za depilaciju u odnosu na druge metode uklanjanja malja

Osnovna i glavna prednost kreme za depilaciju u odnosu na druge metode uklanjanja malja, ogleda se u tome da krema deluje apsolutno bezbolno i sam tretman uklanjanja malja uz pomoć kreme je takođe bezbolan, za razliku od tretmana depilacije voskom ili šećernom pastom. Pritom, ne može doći ni do eventualnih posekotina, kao što može biti slučaj prilikom upotrebe brijača.

Mane kreme za depilaciju u odnosu na druge metode uklanjanja malja

Mana koja je prisutna prilikom upotrebe kreme za depilaciju, jeste to što krema za depilaciju ne uklanja malje iz korena, kao što je to slučaj prilikom depilacije voskom ili šećernom pastom, već dlaku hemijskim putem preseca do korena.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: