Kreme za samopotamnjivanje

Kreme za samopotamnjivanje, idealno su rešenje kada ste suočeni sa situacijom da za kratak vremenski period morate da postignete i imate preplanuli ten.

Ove kreme, dostupne su na tržištu kao ponuda iz asortimana različitih proizvodnih marki, a poslednjih godina osim u tubama, dostupne su i u spreju, što omogućava dodatno olakšano nanošenje i upotrebu.

Kako naneti kremu za samopotamnjivanje?

Kada je u pitanju nanošenje kreme za samopotamnjivanje, najbitnije je naglasiti da je važno da se ona nanese ravnomerno i ujednačeno na svaki predeo kože. Pritom, treba obratiti pažnju na najsitnije detalje, posebno na prevoje na telu i mesta kao što su regije između prstiju, regija prepona, regija iza kolena, regije zglobova i prelaz između grudnog koša i vrata. Na takvim mestima, kremu je najteže ravnomerno namazati i zato morate biti izuzetno precizni i pažljivi.

Određenu prednost, zbog toga imaju kreme koje su u spreju u odnosu na one koje su u tubama, ali i kada je sprej u pitanju, pažljivost ne sme da vam izostane.

Kremu nanosite postepeno i još jednom ćemo naglasiti u ravnomernom sloju na svaki deo tela. Zato idite postepeno i premazujte deo po deo tela bez preskakanja.

Kada premažete svaki deo tela ravnomerno, par minuta, dok koža ne upije kremu, ostanite nagi i ne pravite nikakve pokrete, posebno one koji angažuju zglobove. Time, mogli bi ste da poremetite slojevitost kreme.

Šta ako kremu ne nanesete ravnomerno?

Ukoliko kremu za samopotamnjivanje ne nanesete ravnomerno, to će uzrokovati nejednake efekte potamnjivanja. Na mestima gde ste je u debljem sloju naneli, biće intezivniji efekat boje, dok će na mestima na kojima kremu niste naneli ili ste je naneli u tankom sloju, boja izostati ili će biti bleda.

Kreme za samopotamnjivanje2

Šta tada uraditi?

U tom slučaju, to možete korigovati tako što ćete intezivno mrežom za kupanje trljati mesto na kome je višak boje ili tako što ćete na mesto koje nije obojeno naneti novi sloj kreme. Međutim, za to da bi ste na taj način izjednačili boju, potrebno vam je dosta veštine i truda i zato je najbolje izbeći tako nešto i kremu odmah naneti u ravnomernom sloju.

Za koliko vremena krema za samopotamnjivanje deluje?

Bez obzira na proizvodnu marku za koju se odlučite i kojoj ukažete poverenje, većina krema za samopotamnjivanje, bilo da su u tubi ili u spreju, efekat potamnjivanja daju za dva do tri sata od trenutka nanošenja na kožu.

Koliko efekat potamnjivanja traje?

Efekat potamnjivanja, nakon upotrebe ovih krema, traje u zavisnosti od uslova, odnosno od mere u kojoj ste pažljivi i poštujete određena pravila. Uglavnom, efekat je kratkotrajan i traje do momenta kada se istuširate ili okupate. Baš zato, neposredno nakon nanošenja kreme za samopotamnjivanje, nikako ne smete da dolazite u kontakt sa vodom.

Takođe, na trajanje efekta boje deluju i drugi uticajni faktori, kao što su temperatura ili znojenje. Ukoliko je suviše toplo u prostoru u kome se nalazite, a imate na sebi kremu za samopotamnjivanje i ukoliko se znojite, to može uzrokovati da se boja razgrađuje i postaje neravnomerna i neujednačena.

Zato izbegavajte da kada na sebi imate kremu za samopotamnjivanje, nosite belu i svetlu odeću ili da ukoliko su vam noge i ruke gole, sedite na svetlom nameštaju, jer se boja može preneti na odeću i nameštaj.

Kako skinuti kremu za samopotamnjivanje?

Prilikom skidanja kreme za samopotamnjivanje, kao i kada je u pitanju njeno nanošenje, morate biti pažljivi i paziti da je ravnomerno uklonite. Trljajte kožu gelom za tuširanje i mrežicom za kupanje i ponavljajte taj postupak sve dok se boja sasvim i ravnomerno ne ukloni.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: