Lepa koža lica je uvek u trendu

Modni trendovi dolaze i prolaze, kolekcije zastarevaju, a ono što ne izlazi iz mode je lepa koža lica. Nega kože je ključ njenog lepog izgleda, zato je treba negovati i štititi još pre prvih znakova starenja.

Preporučujemo vam 3 jednostavna rešenja za revitalizaciju kože lica:

Hemijski piling

Hemijski piling je pravi tretman za umornu, grubu i dehidriranu kožu, kožu sa proširenim porama, borama i flekama ili ožiljcima od bubuljica. Čak i kada nemate neke konkretne probleme sa kožom, hemijski piling će blagotvorno delovati na vašu kožu i učiniti je mekanom i glatkom, a vaš ten blistavim.

Tretman se vrši tako što se površinski sloj kože odstranjuje, a ispod njega se formira novi, lepši i nežniji sloj. Postoje tri vrste hemijskog pilinga: površinski, srednje duboki i duboki.

Odabir jednog od ove tri vrste tretmana se vrši u zavisnosti od tipa kože, promena na koži i starosne dobi pacijenta. Za ulepšavanje i podmlađivanje kože najčešće se koristi površinski piling lica zbog njegove efikasnosti i jednostavnosti izvođenja, a i zbog brzine oporavka nakon tretmana.

Hemijski piling čisti kožu, poboljšava mikrocirkulaciju, stimuliše limfni sistem, a kožu priprema za bolju resorpciju krema i sredstava za negu.

Mikrodermoabrazija

mikrodermoabrazija je, kao i hemijski piling, neinvazivni tretman lica kojim se odstranjuje površinski, oštećeni sloj kože. Ovim tretmanom se uspešno rešavaju problemi sitnih bora, ožiljaka od akni i boginja, ili manjih ožiljaka od slabijih povreda. Za razliku od hemijskog pilinga, za tretman mikrodermoabrazije se ne koriste hemijska sredstva, već se površinski sloj kože odstranjuje posebnim instrumentom.

Ovaj zahvat je namenjen svim tipovima kože, a oporavak od tretmana je gotovo momentalan, zato je on najbolji za one pacijente koji u najkraćem vremenskom roku žele svežiji izgled lica. Mikrodermoabrazijom se podstiču regeneracija kože i proizvodnja kolagena i elastina, koji su zaslužni za gladak, svež i zategnut izgled kože.

Fileri

Ako bore ruže izgled vašeg lica, fileri su pravi izbor za vas. Fileri su tvari kojima se bore mehanički popunjavaju i čine ih manje vidljivim. Postoje različite vrste filera, a procedura njihove aplikacije zavisi od odabira jednog od njih.

Fileri se pored toga razlikuju i po vremenu trajanja efekata, pa tako efekti nekog filera mogu trajati šest meseci, a danas postoje i permanentni fileri koji garantuju dugotrajan rezultat.

Ono što se njima postiže je: zategnutija koža, mlađi i svežiji izgled lica, bore su popunjene, a koža je hidrirana.

Filerima možete ne samo revitalizovati kožu već i korigovati male nepravilnosti na licu: popuniti usne, korigovati nos, podočnjake, bradu ili naglasiti jagodice. Fileri licu daju prirodan izgled i ne utiču na mimiku.

Koža za nas radi 24 sata, štiti telo od mehaničkih povreda, ona nas brani od virusa, bakterija i mikroorganizama, učestvuje u procesima izlučivanja štetnih materija, a pomoću receptora prima utiske iz spoljašnje sredine dajući nam informacije o tome da li je nešto toplo, hladno, da li nas nešto boli ili peče.

Ona štiti nas, a naš je zadatak da je redovno i na pravi način tretiramo kako bi nam što duže bila zdrava i lepa.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: