Maslinovo ulje za kosu

Kada je reč o preparatima za negu kose, na tržištu je dostupan zaista veliki i raznovrstan izbor proizvoda. Neki od njih u većoj ili manjoj meri odgovaraju tipu vaše kose, ali upravo u zavisnosti od tipa kose, preparate treba i prilagoditi i birati.

Ukoliko je problem vaše kose ispucalost i suvoća, usporen rast i nedovoljna kontrola prilikom oblikovanja, a pritom niste sigurni za koji preparat da se odlučite, pravi savet i preporuka za vas je da se te dileme oslobodite i da spas i rešenje potražite u maslinovom ulju.

U prilog tome, govori i činjenica da postoji spoj između maslinovog ulja i brojnih preparata koji su dostupni na tržištu.
Preciznije, ako se maslinovo ulje već nalazi u sastavu pojedinih preparata, pa zašto vi tu činjenicu ne biste iskoristili i u tretmanu nege svoje kose upotrebili čisto maslinovo ulje, čija delotvornost nije umanjena i razblažena drugim supstancama koje sadrže pomenuti preparati?

Kako koristiti maslinovo ulje?

Ukoliko vam je kosa dakle ispucala i suva, ukoliko deluje bezživotno i ako imate problem u pokušajima da je sa lakoćom oblikujete, onda pre svakog ili bar pre svakog drugog pranja na nju od korena do vrha nanesite i umasirajte maslinovo ulje.

To ćete najlakše učiniti tako, ako u jednu manju posudu, sipate maslinovo ulje, glavu spustite na dole preko kade i pustite kosu da slobodno pada. Zatim, u ruku sipajte maslinovo ulje i nanosite ga sa ruke na kosu, na pramen po pramen. Na kraju, celu kosu dobro istrljajte, tako da maslinovo ulje da prodre u dubinu svake dlake.

Za pojačan efekat delovanja, kosu uvijte u najilon i izložite delovanju fena u trajanju od pet minuta. Pre nego što operete kosu, ulje bi na njoj trebalo da odstoji okvirno od pola sata do sat vremena, kako bi efekat delovanja bio delotvoran.

Maslinovo ulje za kosu2

Nakon što prođe period delovanja, kosu najpre dobro isperite toplom, ali ne vrelom vodom, tek onda je našamponirajte i nastavite sa uobičajenim pranjem.

Kako maslinovo ulje deluje na kosu?

Maslinovo ulje, na kosu deluje tako, što u nju dubinski prodire i leči posledice pucanja. Regeneriše kosu i vraća joj prirodnu elastičnost. Na taj način, kosa već posle nekoliko tretmana, postaje vidno zdravija i oporavljena. Počinje brže da raste i biva otpornija i sjajnija.

Dodatni savet

U cilju još uspešnijeg i boljeg oporavka kose, u maslinovo ulje možete da dodate i AD kapi, koje dodatno mogu pospešiti tretman regeneracije. Razlog tome je taj, što su pomenuti vitamini, takođe prisutni u prirodnom i neophodnomsastavu zdrave kose, i kao takvi mogu samo pozitivnu ulogu odigrati u procesu njene regeneracije.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: