Mermerne ploče za kuhinju – Sve prednosti i mane

Kada govorimo o odabiru kuhinjske ploče, mermerne ploče za kuhinju su i dalje ubedljivo na prvom mestu. Mermer je i dalje prvi izbor mnogih domaćinstava, i to je materijal koji krasi sve više kuhinja.

Mermer je materijal koji je vekovima prisutan u građevinarstvu i izradi nameštaja, tako da ne čudi što i dalje pleni svojom lepotom, elegancijom i sofisticiranim izgledom.

Mermer je prirodni kamen koji dolazi u toliko varijeteta, u odnosu na to odakle stiže i na tehniku kako je sečen, da imate utisak da je svaka ploča unikatna i da će Vašem domu doneti vanvremenski ambijent.

Prirodne šare na mermeru daju toplinu Vašoj kuhinji i toliko su unikatne da taj efekat ne možete postići sa nekim veštačkim materijalom.

Mermerne ploče za kuhinju su svetle, elegantne, luksuzne i imaju određeni karakter koji će od Vaše kuhinje napraviti zvezdu Vašeg doma.

Obožavaćete da kuvate, mesite i provodite vreme u takvoj kuhinji. Mermerne ploče za kuhinju ne izlaze iz mode i neće Vam brzo dosaditi jer su prefinjene i elegantne.

Ljude koji se odluče za mermerne ploče za kuhinju najčešće brine kako se ovaj materijal održava i koliko se brzo haba. Održavanje mermera nije prevelik posao niti ćete trošiti previše vremena na održavanje kuhinjske ploče.

Mermer je materijal za koji kažu da lepo stari, odnosno da vremenom neće pretrpeti neke vidljive velike promene.

Prednosti mermerne ploče za kuhinju

  • Lepota- Možda zvuči površno, ali na prvom mestu prednost je svakako lepota mermera. Postoji mnogo sličnih materijala po boji, šari i teksturi, ali nijedan nije lep i prefinjen kao mermer. Ovaj prirodni kamen poseduje klasičnu vanvremnsku lepotu koja će dati prozračnost svakoj kuhinji svojom unikatnom svetlom nijansom. Takav efekat ne možete postići na primer sa granitom ili nekim drugim prirodnim kamenom.

  • Temperatura mermera- Mermer je hladan prirodni kamen koji je idealan za korišćenje u kuhinjskim uslovima jer hladnoća ploče je odlična za pripremu namirnica, pasti ili kolača. Takođe ne morate brinuti ako slučajno vruću šerpu sa šporeta skinete i stavite na kuhinjsku ploču.

  • Cena- Iako sigurno mislite da je mermer skup materijal, postoje vrste mermera koje su odlične za radne ploče u kuhinji, a lako su dostupne i njihova cena nije prevelika.

  • Dostupnost- Mermer je prirodni materijal koji je široko rasporostranjen i lako dostupan, što znači da se nećete pomučiti dok ga budete tražili, dok na primer da ste se odlučili za kvarcnu radnu ploču za kuhinju, potraga bi trajala mnogo duže.

Ako ugradite mermernu ploču za kuhinju treba da pripazite samo da je ne izgrebete jer određene mehaničke udarce neće izdržati.

Takođe mermer kao materijal ne podnosi različite kiseline i abrazivna sredstva, što znači pazite sa čime ga čistite, i nemojte seći agrume direktno na ploči.

Obratite pažnju da ne ostavite rasečen limun na kuhinjskoj ploči ili prosuto vino jer će ostati fleke na mermeru.

Ovo se može rešiti ako na mermernu ploču stavite zaštitnu foliju koja će Vam pružiti dodatnu sigurnost.

Kao i kod ostalih prirodnih kamena koji se koriste u enterijeru mermer se čisti vlažnom krpom i sredstvom za čišćenje koje nije previše agresivno.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: