Nadogradnja kose

Gotove sve žene maštaju o dugoj, bujnoj i sjajnoj kosi. Logično, jer takva kosa izgleda zdravo i veoma ženstveno. Žene češće vole dugu kosu nego kratku, jer duga kosa pruža dosta više mogućnosti kada su frizure u pitanju.

Generalno, ako pitamo muškarce, odgovor bi takodje bio duga kosa. Negovana, svakako.

Najčešće kod osobe prvo primetimo kosu, pa ona ulazi u opis.. „Ima dugu plavu kosu, veoma je simpatična i lepa!“ Ili, „Zaboravio sam kako se zove, ali sam dobro zapamtio njenu dugu crnu kosu.“

Nažalost, ne mogu sve osobe imati dugu kosu, bez obzira na trud i negu, jer nas ponekad genetika obeleži. Još, usled bolesti možemo da ostanemo bez kose, ili ona može da se proredi, istanji i postane lošijeg kvaliteta.

No, to ne bi trebalo da bude problem. Barem ne danas, kada nam se nudi dosta rešenja. Jedno od tih rešenja je svakako nadogradnja kose. I to jedno rešenje ima mnogo rešenja, jer kosu možete nadograditi na različite načine.

U nastavku teksta saznajte koji su to načini!

Prirodna ili sintetička nadogradnja?

Pre svega, bitno je spoznati razliku izmedju prirodne i sintetičke nadogradnje, jer, dosta se razlikuju.

Prirodna nadogradnja je svakako dosta bolji izbor, pre svega jer se dosta bolje uklapa sa vašom kosom i samim tim izgleda prirodnije. Dosta bolje trpi oblikovanje kose, odnosno toplotu i rad sa kosom, što je njena velika prednost takodje. Još, prirodnu nadogranju možete da farbate.

Prirodna nadogradnja je često meka na dodir, oseti se i vidi prirodan izgled. Svilenkaste je strukture, a to je ono što želimo da postignemo!

Njena mana jeste cena – kvalitet košta, i time se vodimo u ovom slučaju.

Sintetička nadogradnja, već sam naziv zvuči napadno, a i ona to može biti ukoliko se ne uradi na pravi način. Ipak, sintetička nadogradnja odličan je izbor ako želite da kratkotrajno produžite vašu kosu, za neku bitnu proslavu i slično. Mada ne trpi toplotu i oblikovanje, pogodna je samo onda kada želite da pustite kosu, ili je uvijete na pravi način, pokupite u visoki rep ili pundju, i slično.

Cena je pristupačnija, ali, svakako budite pažljivi pri odabiru jer se dosta razlikuju od salona do salona, odnosno od proizvodjača do proizvodjača.

Vrste nadogradnje

Pre nego se odlučite na nadogradnju, razmislite da li želite dugoročno ili kratkoročno rešenje. Odnosno, da li želite da vam kosa duži period bude duga, ili je to samo kratkotrajna promena. U oba slučaja, postoji super rešenje!

Keratin

Ukoliko se odlučite za keratin, znači da ste se odlučili da vam kosa bude na duži period duga. Nadogradnja keratinom može da stoji i do 4 meseca, veoma uspešno. Naravno, pod uslovom da je radi stručno lice, odnosno kvalifikovan frizer, jer u suprotnom, ako se keratin ne uradi dobro, kosa može da se pokida veoma brzo.

Strpljenje je veoma bitno, jer se ovaj vid nadogradnje radi čak 4 sata u salonu – i duže, u zavisnosti od salona. Prirodna kosa se vezuje za nadogradnju uz pomoć keratina, tako što se on otapa i lepi. Super prijanja, prelaz je gotovo neprimetan, te je ovaj vid nadogradnje najdiskretniji, i izgleda najprirodnije.

Mikro prstenovi

Još jedan način da kosu dugotrajno nadogradite. Takodje stoji 4 meseca, i odličan je izbor ako često morate da radite frizure i stilizujete kosu. Neki poslovi to zahtevaju, razumljivo. Zato je ovaj način nadogradnje odličan.

Izdržljivi su, neće vas žuljati a kosa će izgledati potpuno prirodno i negovano. Samo, za takav izgled ćete takodje morati da sedite kod frizera par sati, obično nešto više od 4 sata.

Veoma je važno da vam sve odradi frizer, jer je ovo specifičan način nadogradnje.

Klipse i trake

Odličan izbor ako želite kratkotrajnu promenu, jer klipse i trake možete sami vrlo lako da skidate i stavljate kada god poželite. Prikačite za kosu kada želite da vam bude duga, ili želite neku posebnu frizuru. Skinete uveče pred spavanje i vaša prirodna kosa je oslobodjena.

Skidanje klipsi pre spavanja je obavezno, zato što mogu da se „polome“ tokom noći. Ali, s obzirom na to da se lako stavljaju, ujutru, ako želite, samo prikačite i frizura je opet tu!

Trake ne moraju da se skidaju, štaviše, one mogu da izdrže na kosi do 6 nedelja. Samo bez pranja prvog dana da se ne bi odlepile, pa kada se pričvrste možete da se ponašate uobičajeno. Tačnije, samo nemojte koristiti neke preparate na bazi ulja i silikona za stilizovanje kose, jer mogu loše uticati na trake.

Budite pažljivi prilikom izbora klipsi i traka, odaberite kvalitetnije – cene dosta variraju, ali je ovaj vid nadogradnje vrlo pristupačan.

Pored klipsi i traka, postoje i ekstenzije na češljiće, koje su takodje veoma pristupačne i jednako pogodne za stavljanje kao klipse..O njima više možete čitati ovde: https://www.ekstenzije.net/ekstenzije-na-cesljice

Šivenje

Nadogradnja kose šivenjem je takodje dobar izbor, posebno ako želite nešto brzo a efikasno. Cena je veoma pristupačna, a kvalitet ne izostaje!

Postavlja se tako što se u kosi isplete tanja pletenica, i na nju se prišije ekstenzija uz pomoć igle. Ovo bi, naravno, trebalo da vam odradi frizer.

Postoje brojna mišljenja da je nadogradnja kose štetna po vašu prirodnu kosu, ali, ako se uradi na pravi način, i ako je redovno održavate i poštujete ono što je predvidjeno za odredjenu vrstu nadogradnje, smanjujete šanse na minimum. Oni kojima je kosa već oštećena, nemaju šta da izgube, već mogu samo vremenom da je oporave, a tokom oporavka će takodje imati kvalitetnu i lepu kosu!

Ako imate svoju prirodnu kvalitetnu kosu, naravno, negujte je!

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: