Nadogradnja noktiju

Dugi nokti su oduvek bili simbol ženstvenosti, jer prsti izgledaju duže, a pokreti ruke deluju gracioznije. Ali, nekad jednostavno nije moguće dostići željenu dužinu, što zbog nedostatka nekog vitamina, što zbog mehaničkih oštećenja. Srećom, danas postoji nekoliko tehnika koje vam mogu obezbediti duge i lepe nokte, ako iz nekog razloga ne možete dostići prirodnu dužinu.

Stavljanje veštačkih noktiju

Ova tehnika je preporučljiva onim devojkama koje inače ne nose duže nokte, ali žele da ih imaju za neku posebnu priliku. Veštčki nokti se lako stavljaju, i za njih vam nije potreban odlazak kod kozmetičara. To je još jedna od prednosti ove metode, jer osim što je lako izvodjiva, nije ni skupa.

Potreban vam je set kvlitetnih noktiju i lepak za nokte, mada se u nekim pakovanjima može naći uz nokte. Možete kupiti već ukrašene nokte, a možete i biti maštoviti pa ih ukrasiti po sopstvenoj želji. Mana ove tehnike je njena kratkotrajnost, jer zbog lepka koji se brzo suši nokti brzo otpadnu. Takođe, prekomerna količina lepka oštećuje gornju površinu nokta, pa nije preporučljivo ovo raditi često.

Nadogradnja akrilom

Iako zahteva dosta vremena i truda, tehnika nadogradnje noktiu akrilnim masama nema nikakve negativne posledice po vaše prirodne nokte i može dugo da traje, odnosno onoliko koliko je potrebno da vaši nokti dostignu željenu dužinu. U ovoj tehnici se koristi smesa akril, koja nastaje mešanjem polimera i monomera, odnosno praškastog i tečnog dela, obično u razmeri 1:1 ili 1:2.

Nadogradnja noktiju2

Prednost ove tehnike je što se akril smesa suši u dodiru sa vazduhom, pa nije potrebno korišćenje UV lampe. Nokti izliveni na ovaj način su čvršći, trajniji i otporniji od običnog UV gela zbog posebnih struktura koje se stvaraju mešanjem polimera i monomera.

Izlivanje gelom

Ovo je najzastupljeniji način nadogradnje noktiju do željene dužine. Gel je u principu vrsta akril smese, ali se od nje razlikuje po načinu sušenja. Ovde se koristi UV lampa za sušenje mase. Za razliku od akrila, gel je već gotova masa, pa je ova tehnika lakša za upotrebu od prethodne. Ova tehnika se popularno naziva izlivanje, jer se postupak svodi upravo na izlivanje gela preko papirnih šablona do odgovarajuće dužine i oblika.

Tipse

Postupak je sličan kao kod stavljanja veštačkih noktiju, s tim da se tipse ne lepe na celu površinu nokta, već samo na gornji deo koji je potrebno produžiti. Površinu nokta prethodno isturpijati kako bi tipsa dobro prionila, jer ako ostane prostora između nje i nokta, može doći do pojave gljivica. Tipse dobro zalepiti, zatim skratiti na željenu dužinu i turpijom oblikovati. Turpijom takođe obraditi deo na prelasku sa tipse na nokat, kako bi kasnije moglo preko toga ravnomerno da se nanosi gel ili lak.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: