Najbolje vežbe za grudi

Lepe, bujne i zategnute grudi su vekovni simbol ženske lepote. Naravno, kao i svaki deo tela, i one stare, jer se mišići opuštaju i gube svoju elastičnost. Osim prirodnog procesa starenja, postoje mnoge stvari zbog kojih grudi gube svoju lepotu, kao što su trudnoća, dojenje, nepravilno držanje tela, kriva kičma… Kako bi vaše grudi što duže bile čvrste i zategnute, predlažemo vam par vežbi koje možete obavljati svaki dan neće vam oduzeti mnogo vremena, a doneće dugotrajne rezultate. Čak iako imate prirodno spuštene grudi, postoje vežbe koje će ih podići, a samim tim učiniti da izgledaju veće.

Najbolje vežbe za grudi

1. Sklekovi – Iako nisu omiljeni među vežbačima, sklekovi su višestruko korisni po mišiće grudi, ramena ii nadlaktice. Žene po prirodi imaju slabije ruke od muškaraca, pa su tako i sklekovi modifikovani za njih. Kleknite na pod i oslonite se na šake, koje se nalaze u širini ramena ili još šire, u zavisnosti od vaše kondicije. Natkolenice ukrstite i podignite od poda. Leđa su prava svo vreme. Lagano savijate ruke spuštajući trup, ali se trudite da vam kičma ne ulegne. Snagom trbušnjaka zategnite stomak i leđa. Pokušajte bradom da dodirnete pod. Kad osetite zatezanje u nadlakticama lagano se uspravite. Radite za početak 10 komada, pa saki dan povećavajte broj serija.

Najbolje vežbe za grudi2

2. Guranje zida – U principu, ovo je jedna varijanta sklekova, koja podrazumeva da te pokrete radite naslonjeni na zid, primičite gornji deo tela ka zidu i odmičite ga.

3. Razvlačenje – Za ovu vežbu su vam potrebni ili dva tegića od po kilogram ili širi lastiš. Lezite na klupu, uzmite tegiće ili lastiš, ruke su ispružene iznad vas. Lagano razdvajajte ruke dok ih potpuno ne raširite, ali ih ne spuštajte ispod nivoa tela. Ova veža je idealna za jačanje grudnih mišića i zatezanje bicepsa. Odradite 20 razvlačenja, pa vremenom povećavajte broj ponavljanja.

4. Odgurivanje dlanova – ovu vežbu možete izvoditi u stojećem ili sedećem položaju. U visini grudi tačno ispred sebe spojite dlanove, laktovi su paralelni sa podom. Svom snagom pritisajte dlan o dlan, zadržite par sekundi, pa opustite. Ponovite ovaj postupak nekoliko puta dnevno u serijama od po 10 ponavljanja.

5. Odizanje – I za ovu vežbu su vam potrebni tegovi. Sedite na stolicu, leđa su prava, a ruke su pored tela, blago savijene u laktovima. Odižite ruke od tela do visine ramena i vratite u početni položaj, bez zadržavanje. Ove pokrete radite brzo, do 20 ponavljanja po seriji.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: