Najbolji saveti za mršavljenje

Mnogi od nas, a pogotovo žene žele rezultate, ali ne bilo kakve već instant rezultate. Nekako se uvek u poslednjem trenutku setite da zima prolazi i da će nam sa toplijim vremenom telo biti sve otkrivenije. A sigurno se ne ponosite ,,šlaufima’’ koje ste nabacili tokom prethodnih nekoliko meseci. Ako ste to taložili ne samo mesecima, nego i godinama, ne očekujte da se naslage istope u svega 3-4 meseca pre početka ljeta. Ali, ako ste uporni, ambiciozni, i spremni na mnoga odricanja za ostvarenje zacrtanih ciljeva, dajemo vam par predloga koji će vam pomoći da budete fokusirani i disciplinovani.

Režim ishrane

Trudite se da budite fokusirani na režim ishrane koji će te pratiti, pogotovo u prvih par nedelja koje su nateže, jer vam je karakter na teškom ispitu. Najlakše je u ovom periodu odustati od dijete jer se hranite po novom režimu, a rezultati se još uvek ne vide. Bolji pristup novom režimu ishrane je da počnete polako, da se postepeno prilagođavate novom programu. Kako dani budu prolazili, uvodite nove i nove promene tako da vaš jelovnik bude potpuno izmenjen nakon 3 nedelje, a navika će pomoći da se i to na kraju ustali.

Tečnosti

Tokom uvođenja novog načina ishrane, najviše pažnje se posvećuje hrani, dok se unos tečnosti zanemaruje. Tu nije važna samo količina već i šta pijete. Ovo se pogotovo odnosi na sve sokove i gazirana pića, pa čak i proteinske šejkove. Njih treba pametno dozirati tokom dana, ako ste u uporednom procesu mršavljenja i izgradnje mišića. Nije uvek dobra opcija da uzmete šejk umesto obroka, jer on nema dovoljnu hranljivu vrednost, a ipak ima dosta kalorija. Držite se hrane koju morate žvakati, jer će vas duže držati sitim.

Najbolji saveti za mršavljenje2

Masti

Ne izbegavajte masnoće, jer izbacivanje masti iz ishrane može biti jako loša stvar. Obezbedite u ishrani kvalitetne izvore masti poput badema, oraha, kokosovog ulja, morske ribe… Birajte hranu bogatu proteinima, ali neka bude raznovrsna, a ne samo sir, piletina i mleko. Odličan izvor proteina su i govedina, losos, oslić, jogurt, pa čak i bademi koji sadrže i masti. Riba, osim kao izvrstan izvor belančevina je i najbolji izvor izvor omega 3 masnih kiselina.

Vežbanje

Na brzinu ništa ne može. Stotine trbušnjaka svaki dan, neće vam tek tako isklesati jake i čvrste trbušne mišiće. Ravan stomak se prvenstveno postiže smanjenjem potkožnog masnog tkiva, a jačanje trbušnih mišića će doprineti njihovom boljem izgledu. Ukoliko želite jake trbušnjake, dovoljno će biti vežbanje trbušnih mišića 2-3 puta nedeljno. Forsiranje trbušnih mišića bez pravilne ishrane neće dovesti do ravnog stomaka.

Napomena: Ukoliko ste lenji i zanimaju vas tretmani kao prečica do željenih rezultata, možete razmisliti o tehnici zatezanja stomaka koja sada ima sve povoljnije cene ili o popularnoj liposukciji.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova:

Leave a Reply