Nega kože i kose tokom hladnih dana

Tokom hladnijih dana kosa i telo zahtevaju veću količinu hidratacije. Suva koža nije dovoljno elastična i žudi za kremama i losionima. Kišni dani, jaki vetrovi će kosu uništiti ako ga ne tretiramo na adekvatan način.

Koža:

– Skratite vreme tuširanja toplom vodom, iako vam to prija najviše. Vrela voda iscrpljuje kožu i smanjuje njenu vlažnost.

– Nemojte zaboraviti ni ruke, one su najviše opterećeni i izloženi vremenu. Veoma su osetljive i zbog toga ih je neophodno stalno mazati kremom. Pored toga se preporučuju rukavice u svakom trenutku.

– Pažljivo odaberite metod otklanjanja dlačica, jer svaki na svoj način iritira ili isušuje kožu. Kada je reč o brijanju, bez pene za brijanje i oštrog, novog brijača nemojte ni započeti celu proceduru. Nakon toga obavezno naneti balzam za dezinfekciju ili losion.

– Nedostatak vlažnosti vazduha loše utiče na kvalitet našeg organizma. Ako smatrate da imate isti problem u svom domu, posuda sa vodom ili vlažan peškir na radijatoru će rešiti i ovaj problem.

– To što je bilo dobro leti, ne znači da će Vam pomoći i zimi. Pilinge možete zaboraviti (koristite ih ređe), bolje da nabavite hidratantne maske.

Nega kože

– Kreme za sunčanje su, međutim, vrlo popularni i u doba hladnijih dana. Ako ste odlučili da idete u planine, obavezno namažite lice sa ovim čudotvornim preparatima. Smanjuju bore pa vam možda neće trebati botoks, ne suše kožu i štite od UV zračenja.

– Brinite i o nežnim poljupcima! Balzami, losioni ili ruževi koji sadrže hidratantne sastojke veoma lepo mogu da vas zaštite. Ukoliko koristite ruževe bez pomenutih sastojaka, nakon balzama nanesite i ruž ili druga varijanta je da nabavite balzam za usne u omiljenoj boji.

– Suve pete su problematične i praćene su sa mnogo muka. Svaki dan ih tretirajte sa vazelinom ili kremom sa glicerinskom formulom. Redovno odstranite izumrle ćelije sa turpijom.

Kosa:

– Nemojte svaki put fenirati kosu, dovoljno je da je peškirom uvijete i nakon nekoliko minuta pored peći, na prirodan način osušite je. Fen za kosu veoma intenzivno oštećuje vlasi i zato je neophodno da ga ponekad izostavite iz rutine.

– Ako meteorolozi najavljuju zahlađenje ispod 5 stepeni, Vi izvadite iz ormana omiljenu kapu i počnite da je koristite. Danas možete naći vrlo trendi i moderne komade sa kojima ćete još više istaći svoj stil.

– Na policama parfimerija ćete se sigurno susretati sa raznim maskama, preparate za kosu koji su namenjeni upravo za ovo vreme. Pratite uputstva i započnite da negujete svoju bujnu kosu.

Pokušajte da se opustite i osećajte se dobro u svojoj koži sa Poklonite.com!

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: