Nega lica

Negovano lice, oličenje je ženstvenosti i direktno oslikava nivo u kome brinete o sebi. Ono vas predstavlja drugima, ali odražava čak i nivo vaše lične higijene.

Kako negovati lice?

Pre svega, važno je reći redovno i pravilno.

Redovna i pravilna nega lica podrazumeva sprovođenje svakodnevne higijene lica, kojom bi trebalo da počne i da se završi svaki vaš dan, kao i upotrebu odgovarajućih preparata koji najbolji učinak nege daju upravo kada se nanose na čisto lice.

Detaljnim umivanjem, prilikom koga ćete koristiti toplu vodu i neki od preparata za čišćenje kože, bilo u vidu pilinga ili drugog sredstva za umivanje, vaše lice će biti hidrirano i čisto, a time i spremno za dalje tretiranje korektivnim sredstvima i sve ono što sa sobom nosi jedan vaš aktivni dan.

Na čistom i negovanom licu, korektivna sredstva, odnosno šminka, delovaće maksimalno efektno i uredno, dok šminka naneta na predhodno nečistu kožu lica, može uzrokovati iritacije i crvenilo, koje nastaju kao posledica zapušenosti i zaprljanosti pora.

Baš iz ovog razloga, kako pore ne bi bile ili postale zapušene i nečiste, a samim tim i vaše lice nedovoljno negovano, morate pridati jednako veliki značaj i večernjem umivanju odnosno higijeno lica.

Nega lica2

Večernje umivanje, trebalo bi da bude intezivnije i upornije u odnosu na jutarnje, jer upravo prilikom večernjeg umivanja, sa lica je potrebno da skinete ostatke šminke, kao i sve nečistoće koje su se na njemu zadržale tokom dana.

Kakve preparate koristiti za negu lica?

Preparate za negu lica, potrebno je da prilagodite vašem tipu kože. Nikako ne smete koristiti preparate koji vas na bilo koji način iritiraju ili izazivaju negativne promene na površini vaše kože.

U osnovi, važno je da nisačim ne narušite prirodnu Ph vrednost, odnosno vlažnost kože, kao i da ne smanjite njenu elastičnost.

U protivnom, oštećena prirodna Ph vrednost ili oštećena elastičnost, mogu izazvati suvoću i ispucalost lica, kao i brojne neprijatne promene, kao što su iritacije, pojava bubuljica i slično, a to zasigurno nije odraz ispravne nege lica.

Baš iz ovih, nabrojanih razloga, koristite proizvode i preparate koji su provereni i testirani, nemojte eksperimentisati niti prihvatati rizik.

Ako ne znate po kom kriterijumu da ustanovite kvalitet preparata, oslonite se na proverenu proizvodnu marku, ali i na sastav preparata. Što je više prirodnih i biljnih komponenata u sastavu preparata, to je sigurnije da oni deluju ispravno i umirujuće na kožu.

Nega lica3

Šta još treba znati o pravilnoj nezi lica?

Na negu lica, pored redovne i ispravne higijene i primene kvalitetnih i odgovarajućih preparata, utiču i brojni drugi faktori, kao što su zdrava ishrana, ali i uredan i redovan san.

Zdrava ishrana, obezbeđuje vašem organizmu dovoljan unos minerala i vitamina, koji potom, direktno postaju sastavni deo vaše kože i čine da ona izgleda lepo i blistavo.

Uredan i redovan san, bitan je za vašu ukupnu unutrašnju ravnotežu, koja se manifestuje smanjenjem nivoa stresa, koji je direktan uzročnik nastajanja problema sa izgledom lica i kože.

Uz sve ovo, možete se i raspitati oko tretmana koji su iz dana u dan sve usavršeniji, a neki od najpopularnijih koji vas mogu zanimati su svakako mikrodermoabrazija ili lifting lica.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: