Partner od poverenja prilikom kupovine stana

Dinamično i promenljivo poslovno okruženje zahteva pouzdane partnere, kao i partnere od poverenja.

Kada je reč o kupovini stana, onda je važno imati kvalitetnu agenciju za nekretnine na svojoj strani, jer jedino tako ćete znati da li ste napravili dobru pogodbu.

Osim što ćete dobiti detaljnu procenu i informacije o kretanju ponude i tražnje na tržištu iz prve ruke, mnogo lakše ćete pronaći i željenu nekretninu.

Da bi se uspešno poslovalo neophodna je dobra komunikacija, kao i jasno definisane želje kupaca. Poverenje u agencije za nekretnine je najvažnije ukoliko želite da rešite svoje stambeno pitanje.

Zašto je između agenta za nekretnine i klijenta neophodno poverenje?

Zbog brzih promena na tržištu nekretnina neophodno je brzo razmišljanje i još brže reagovanje. A do dobih rešenja za klijente se dolazi samo upornošću i spretnošću agenata za nekretnine.

Da bi uspostavili poverenje sa agentom, budući vlasnici stanova trebalo bi da budu iskreni  i da jasno predoče svoje želje i zahteve, ali i mogućnosti. Jedino otvorenim pristupom se ostvaruje obostrani interes. Ako su odnosi jasno i precizno definisani, onda ne bi trebalo da bude nedoumica tokom saradnje. A cilj je samo jedan. Zadovoljan klijent je najbolja preporuka i svaki agent za nekretnine teži da udovolji kupcu i da nađe kompromisno rešenje kako bi se mogunosti i želje budućih vlasnika odlično uklopile u ponudu.

A danas su kupci veoma specifični i tačno znaju šta hoće.

Zašto se radije kupuje novogadnja?

Mnogi kupci se danas radije odlučuju za novogradnju, a agencije za nekretnine su saglasne da postoji nekoliko najvažnijih razloga za to.

Sprovedeno je istraživanje među kupcima stanovau Srbiji i skoro trećina ispitanika izjasnila se da je glani razlog zbog kojeg biraju novogradnju upravo želja da se usele u objekat koji je potpuno nov. naime, oni žele životni prostor koji niko pre njih nije koristio i zbog toga su spremni da plate i nešto višu cenu nekretnine. Kupci tvrde da više vole da osete miris tek okrečenih zidova i ugrađenog parketa i da im je milije da se u takav stan usele.

Negde oko 20% ispitanih želi da kupi stan u novogradnji, jer sa investitorom može da se dogovori oko kupovine dok još uvek izgradnja traje, pa samim tim stan može da se prilagodi željama budućih vlasnika. Najčešće budući ukućani biraju pločice, sanitariju, parket, ali i boju enterijera, a u dogovoru sa određenim investitorima moguće je napraviti manju korekciju u rasporedu prostorija i velličine soba.

Zanimljivo je i to da se budući vlasnici stanova u novogradnji za kupovinuodlučuju još dok se objekat gradi kako bi ostaviri nešto nižu cenu po kvadratnom metru, a njih oko 15% smatra da je novogradnja boljeg kvaliteta. Oko 10% stanovnika radije za život bira celovita naselja koja imaju prateći sadržaj, kakva se zapravo danas najčešće i grade.

U 2017. i 2018. godini izdat je isti broj građevinskih dozvola, dok se u ovoj godini planira gradnja oko million kvadrata poslovnog i stambenog prostora. Prema predviđanjima stručnjaka u ovoj godini će tržište nekretnina biti stabilno i tražnja kontinuirana.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: