Peglanje kose

Iako je većina žena upoznata sa štetnošću dugotrajnog peglanja kose, i dalje se većina njih odlučuje upravo za ovaj način, jer je najbrži i ukoliko posedujete kvalitetnu peglu, najefektivniji. Ako ipak peglanjem ne dobijete zadovoljavajuće rezultate, može biti da nešto radite pogrešno.

Pripremite kosu za peglanje

Jedan od uslova za pravilno tretiranje kose peglom, je njena hidriranost i pripremljenost za tretman visokim temperaturama. Ako ne ispunjavate ove uslove, isključite peglu i pozabavite se ‘’materijalom’’ prvo. Ponekad mislimo da je potreban samo dobar proizvod za zaštitu od visokih temperatura, ali to nije istina. Vi treba da uradite svoj deo tako da se uverite da je kosa u stanju da podnese svu toplotu bez većih oštećenja.

Operite kosu blagim šamponom i primenite regenerator po standardnom uputstvu. Ukoliko često boravite u prostorijama ili klimatskim područjima sa visokom vlažnošću vazduha, koristite i sredstva za ispravljanje kose. Obzirom da su hemikalije u njima veoma invazivne jer prodiru duboku u srž vlasi, ovaj preparat ne koristite previše često.

Bitno je da vam pri peglanju kosa bude čista i raščešljana, jer prljavština i masnoća otežavaju kretanje pegle preko vlasi, a umršena dlaka brže gori, pa rezultati neće biti zadovoljavajući.

Koristite kvalitetne preparate

Veoma je važno pored kvalitetne pegle, koristiti i kvalitetne preparate. Kosu nikad ne peglajte dok je još uvk mokra li vlažna, jer onda dolazi do naelektrisavanja vlasi. Kosu tretirajte samo potpuno prosušenu. Kada je kosa suva , nanesite proizvod za zaštitu vlasi od prekomerne toplote do svakog dela kose pre nego što krenete sa peglanjem. Ovaj preparat se može nabaviti u obliku seruma, ampula ili spreja. Nemojte se prevariti , iako ovaj produkt zaista pomaže i smanjuje oštećenja, čak ni najbolji brend vam neće biti od pomoći kod previsokih temperatura.

Peglanje kose2

Saveti za peglanje kose

Nikad ne peglajte kosu kada ste u žurbi, jer ova tehnika zahteva sporo, kontrolisano kretanje, ali ne zadržavajte peglu predugo na jednom mestu. Pomerajte je, ali veoma sporo i ujednačeno kako bi toplota prodrla u samu vlas i omekšala folikule. Počnite što bliže korenu dlake i povlačite nadole peglu u jednom glatkom pokretu. Počnite sa nižom temperaturom, jer iako niste zadovoljni nakon prvog poteza, isti možete ponoviti. To će manje oštetiti kosu nego da odmh krenete sa veoma visokom temperaturom, koja će bukvalno spržiti spoljni sloj vlasi. Samo zato što se vaša pegla greje do 300 stepeni , ne znači da svaki deo vaše kose zahteva toliko toplote.

Za početak krenite sa istom temperaturom kroz celu kosu podeljenu na manje pramenove, pa vidite kako reaguju. Oni koji se teže ispravljaju svakako zahtevaju višu temperaturu, pa u ponovljenom postupku postepeno podižite temperaturu i ponovite postupak dok ne budete potpuno zadovoljni rezultatima.

Kada završite peglanje, nemojte upropastiti sav trud bez noćnog režima nege. Umotajte kosu noću u parče satenske ili svilene tkanine. Ujutru vam je potrebno samo blago četkanje kose, a da rezultati ostanu isti kao nakon samog peglanja.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: