Perut u kosi

Perut u kosi1

Perut u kosi, posebno kada je kosa tamna i kada je uočljivost peruta veća, neprijatna je pojava i može stvoriti utisak o vašoj lošoj ličnoj higijeni iako sama pojava peruti ne mora značiti to.

Zašto najčešće perut u kosi nastaje?

Postoje dva najčešća razloga koji uzrokuju pojavu peruti. Prvi razlog je prirodno suva i osetljiva koža glave i osetljiv koren kose, a drugi razlog je upotreba neadekvatnih šampona i sredstava za oblikovanje i negu kose, koji mogu isušiti kožu glave i izazvati njeno perutanje, a samim tim i perut, koji je posledica perutanja kože.

Perut može biti do te mere prisutan i uočljiv ne samo na vašoj kosi, već i na vašoj odeći, na koju se prenese sa kose. Ta pojava i činjenica uzrokuju veoma neprijatan osećaj, nesigurnost i ostavljaju loš utisak na okolinu.

Kako se rešiti peruti?

Kako bi ste se rešili peruti, pre svega održavajte redovnu higijenu kose. Loša higijena, može uzrokovati osetljivost kože glave, koja se zbog toga može perutati. Prilikom održavanja higijene kose, vodite računa o tome da koren kose i kožu glave dobro istrljate i isperete, a pritom, obratite pažnju da šampon koji koristite bude odgovarajuć, što znači da ne izaziva sušenje kože i da ne izaziva oštećenje korena kose.

Perut u kosi2

Nakon svakog pranja kose i sušenja, kosu dobro očešljajte i na taj način sa nje uklonite višak peruti.

Kako izabrati šampon?

Kako bi ste bili sigurni da šampon koji koristite neće izazvati pojavu peruti, prilikom kupovine, izaberite šampon na čijoj je ambalaži naglašeno i navedeno da je namenjen protiv peruti. Osim šampona, na tržištu su dostupni i drugi preparati namenjeni borbi protiv peruti, kao što su specijalni regeneratori ili sprejevi.

Koji preparati izazivaju pojavu peruti?

Pojavi peruti, mogu doprineti preparati za negu i oblikovanje kose koji isušuju kožu glave, kao i preparati koji zatvaraju pore kože glave, to su različiti gusti i agresivni gelovi za oblikovanje kose, pene za kosu, lakovi za oblikovanje i slično. Zato ukoliko takve preparate koristite, što pre ih izbacite iz svog kupatila i zaboravite na njihovu dalju kupovinu i upotrebu.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Sponzorisano sa weba:

Još zanimljivih tekstova:

Kako napraviti lokne
Nega lica
Prirodni ili veštački nokti
Kako ukloniti modrice
Ispucale usne
Kako podmladiti lice
GEL ALOE VERE UNIŠTAVA STANICE TUMORA: Evo kako ga možete napraviti sami!
Napravio je pastu za bele zube koristeći sastojak iz kuhinje. Nakon ovoga, zaboravite na zubare!
U NEDELJU DANA: OBNOVITE kosti, tetive, zglobove
80% infarkta moglo bi da se spreči kad bi svi znali ovih 5 jednostavnih i lakih stvari
Ne dozvolite da vas lažu, za osteoporozu postoji prirodni lek (RECEPT)
Prirodni recept koji čisti oči, smanjuje kataraktu i vraća vid u 3 meseca – Možete čak izbeći operac...
TAJNA uz pomoć koje možete kontrolisati DIJABETES, a većina doktora ne želi pričati o tome!
ZBOGOM cistama i miomima: Kombinacija ova dva sastojka pomoći će vam da ih se rešite ZAUVEK!
CEO SVET POLUDEO ZA OVIM RECEPTOM: Leči kolena i obnavlja kosti i zglobove – ODMAH!