Perut u kosi

Perut u kosi, posebno kada je kosa tamna i kada je uočljivost peruta veća, neprijatna je pojava i može stvoriti utisak o vašoj lošoj ličnoj higijeni iako sama pojava peruti ne mora značiti to.

Zašto najčešće perut u kosi nastaje?

Postoje dva najčešća razloga koji uzrokuju pojavu peruti. Prvi razlog je prirodno suva i osetljiva koža glave i osetljiv koren kose, a drugi razlog je upotreba neadekvatnih šampona i sredstava za oblikovanje i negu kose, koji mogu isušiti kožu glave i izazvati njeno perutanje, a samim tim i perut, koji je posledica perutanja kože.

Perut može biti do te mere prisutan i uočljiv ne samo na vašoj kosi, već i na vašoj odeći, na koju se prenese sa kose. Ta pojava i činjenica uzrokuju veoma neprijatan osećaj, nesigurnost i ostavljaju loš utisak na okolinu.

Kako se rešiti peruti?

Kako bi ste se rešili peruti, pre svega održavajte redovnu higijenu kose. Loša higijena, može uzrokovati osetljivost kože glave, koja se zbog toga može perutati. Prilikom održavanja higijene kose, vodite računa o tome da koren kose i kožu glave dobro istrljate i isperete, a pritom, obratite pažnju da šampon koji koristite bude odgovarajuć, što znači da ne izaziva sušenje kože i da ne izaziva oštećenje korena kose.

Perut u kosi2

Nakon svakog pranja kose i sušenja, kosu dobro očešljajte i na taj način sa nje uklonite višak peruti.

Kako izabrati šampon?

Kako bi ste bili sigurni da šampon koji koristite neće izazvati pojavu peruti, prilikom kupovine, izaberite šampon na čijoj je ambalaži naglašeno i navedeno da je namenjen protiv peruti. Osim šampona, na tržištu su dostupni i drugi preparati namenjeni borbi protiv peruti, kao što su specijalni regeneratori ili sprejevi.

Koji preparati izazivaju pojavu peruti?

Pojavi peruti, mogu doprineti preparati za negu i oblikovanje kose koji isušuju kožu glave, kao i preparati koji zatvaraju pore kože glave, to su različiti gusti i agresivni gelovi za oblikovanje kose, pene za kosu, lakovi za oblikovanje i slično.

Zato ukoliko takve preparate koristite, što pre ih izbacite iz svog kupatila i zaboravite na njihovu dalju kupovinu i upotrebu.

Dodatna napomena: Vodite računa na vreme o svojoj kosi jer ako je zapustite može doći do ozbiljnih oboljenja i čak do opadanja kose gde vas onda može samo transplantacija kose može spasiti i neki dobar hirurg.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova:

Kako zaštiti boju od ispiranja
Prvi odlazak ginekologu
Brazilsko ispravljanje kose
Pramenovi
Prirodni lek za čir želuca, astmu, bronhitis, hemoroide, neplodnost
IZ PRVE RUKE: Evo kako sam izlečila reumu koju ni doktori nisu uspeli!
Napravio je pastu za bele zube koristeći sastojak iz kuhinje. Nakon ovoga, zaboravite na zubare!
Ova dva simptoma se često ignorišu, a mogu ukazivati na tihi srčani udar
Rešite se ZAPUŠENOG NOSA zauvek pomoću jednog sastojka koji imate u kući (RECEPT)
Pomešajte OVA 2 sastojka i UNIŠTITE bilo koji ciste i miome! (PROVEREN RECEPT)
Znate li zašto je jako bitno izmasirati stopala pred spavanje?
IZUZETNO LEKOVIT RECEPT: Jednostavno očistite ZAČEPLJENE vaše koronarne arterije!
IMATE NADUVEN STOMAK I GASOVE? Sigurno imate previše OVIH bakterija u sebi!
Korom pomorandže istrljajte lice i zube: Zapanjujući efekat!
2 kapi ovoga u UŠIMA i 97% vašeg SLUHA će se oporaviti! Čak i ljudi stariji od 80 godina su ludi za ...