Povećanje usana

Usne predstavljaju veoma važan deo lica, jer pogled sagovornika je uprt pravo u njih kad mu se obraćamo. Zato je, pogotovo ženama, jako bitno da one budu lepe i negovane.

Međutim, nije priroda prema svima bila darežljiva. Nekima je dala prirodno pune usne, koje su simbol ženstvenosti i seksipila, dok je drugima dala usne neujednačene veličine ili previše tanke. U današnje vreme, povećanje usana koju radi plastična estetska hirurgija je postala i više nego rutinski zahvat i njemu se godišnje podvrgava više miliona žena širom sveta.

Operacija popunjavanja usana

Najveći broj žena se odlučuje za operaciju popunjavanja usana, kako bi delovale punije, a opet prirodno. Svedoci smo ipak, da neki ljudi i u tome umeju da preteraju. Najpoznatiji metod ove korekcije je ubrizgavanje sintetičkih vlakana, hijalurona ili silikona.

Sama intervencija se radi jako kratko, najviše do pola sata, zavisno od komplikovanosti zahteva. Radi se u lokalnoj anesteziji. Pre intervencije se svakako preporucuju da se posavetujete kako sa hirurgom koji će raditi zahvat, tako i sa lekarom opšte prakse, koji će vam dati anamnezu, ukoliko postoji, da bi se izbegle komplikacije prilikom anestezije. To podrazumeva naravno da morate biti potpuno zdravi pre nego što se odlučite za ovaj zahvat.

Povećanje usana2

Mnoge žene dolaze sa slikama poznatih ličnosti, želeći baš takva usta. Hirurg će svakako pokušati da usliši vaše želje, ali će dati i svoju sugestiju, uzimajući u obzir i trenutno stanje vaših usana, proporcije lica, ali i vaše želje, i pokušaće da to uskladi na najbolji način.

Na osnovu procenjenog stanja, određuje se količina supstance koja će se ubrizgati, odnosno koliku će mililitražu tj.kubikažu koristiti. Ovaj zahvat se takođe može vršiti i sa sopstvenim masnim tkivom, što zahteva malo duže zadržavanje u operacionoj sali, ali nije ništa komplikovanije od ubrizgavanja sintetičkih materijala.

Nakon operacije usne će vam par dana biti tvrde i preosetljive na dodir, a pojava otoka i modrica je sasvim normalna stvar, kao i nakon svake operacije. U roku od najkasnije 10 dana, odlivi bi trebalo da se povuku. Moguće je da osetite i blago peckanje ili trnjenje, zbog pripajanja stranog tela uz tkiva.

Kao i kod svake operacije, moguća je pojava neželjenih posledica, koje se ovde mogu ispoljiti u vidu pojave kuglice zbog zgrušavanja umetnutog tkiva. U tom slučaju, potrebne su manje korekcije.

Korekcije su potrebne nakon par godina od prve operacije, jer na žalost nekih žena, ovaj zahvat nema trajne efekte, pa je potreno obnavljati kubikažu redovno.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: