Prirodni ili veštački nokti

Nega noktiju je izuzetno značajna. Neke dame žele da imaju duge nokte, lak je gotovo neizbežan, french je vrlo popularan. Savremene metode nail umetnosti imaju prednosti, ali mogu imati i neke loše strane.

Tačno je da sve ovo noktima daje lep izgled, ali postoje neke činjenice sa kojima treba biti upoznat. Veštački materijali imaju uticaj na nokte. Svakako, najbitnija je profesionalnost osobe koja sprovodi tretman kao i to koliko je materijal koji se koristi kvalitetan. Greške u turpijanju i korekciji mogle bi imati vrlo negativne posledice.

Turpijanje i korekcija

Usled nedovoljno pažljivog turpijanja i suviše grubog turpijanja noktne ploče, postoji rizik da se ošteti nokat, što se najčešće dešava usled upotrebe neadekvatne turpije. Ukoliko se radi o prirodnim noktima granulacija bi morala da bude minimalno 180. Osim toga, posle nanošenja gela ili akrila i oblikovanja pomoću turpije, neophodna je velika pažnja zato što usled jakog i nepažljivog turpijanja dolazi do pomeranja noktne ploče, pa i do sečenja i krvarenja zanoktica.

Korekcijom se dorađuje izrasli deo nokta pomoću gela ili akrila, da bi se obnovio jednak i sklad izgled noktiju. Mnogi manikiri, kako bi brže završili turpijanje upotrebljavaju električnu turpiju, sa kojom treba rukovati krajnje oprezno da bi se izbeglo oštećenje nokta. Ukoliko Vas tokom tretmana nokat zaboli ili osećate vrućinu, tretman se ne sprovodi pravilno.

Prirodni ili veštački nokti2

Nadogradnja i izlivanje

Dame koje imaju čvrste prirodne nokte skladnog oblika su retkost. Osim toga, za mnoge dame je zamorno lakiranje noktiju svaka dva do tri dana. Iz tog razloga, nadogradnja i izlivanje su sve popularniji tretmani. Tako nokti postaju snažniji i izbegavate rizik da se sloj laka sa noktiju oguli posle pranja posuđa. Kada upotrebljavate gel ili akril nećete morati skoro svakodnevno da sređujete nokte.

Prirodni nokti

Neke žene najviše vole prirodne nokte, a pojedine ne nanose čak ni lak. I u tom slučaju, nega, čistoća i potiskivanje zanoktica su od ogromnog značaja. Tretman manikira jednom sedmično je neophodan, kao i podloga i završni sloj, da bi se lak duže zadržao i izgledao blistavo.

Održavanje veštačkih noktiju

Održavanje veštačkih noktiju je neizbežno – pod time podrazumevamo korekciju na tri do pet sedmica, u zavisnosti od toga koliko brzo nokti rastu. Odlaganje korekcije u vreme kada je ona neophodna, odnosno kada dođe do razdvajanja materijala od noktiju, moglo bi da proizvede komplikacije poput gljivica.

Ukoliko ste ljubitelj prirodnih noktiju, posvetite pažnju njihovoj nezi i kao takvi izgledaće vrlo lepo, a ako Vam se više sviđaju veštački nokti, potražite preporuku za profesionalnog manikira koji upotrebljava kvalitetan materijal i odlazite na tretmane po potrebi. Stručan manikir mogao bi da Vaše nokte učini lepšim i zdravijim, a nestručan i neprofesionalan bi ih mogao uništiti.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: