Šminka za plavuše

Pravi izbor nijansi u kojima je šminka koju koristite, ima zaista veliki učinak na celokupan utisak koji svojim fizičkim izgledom stvarate i ostavljate na ljude sa kojima se susrećete.

To koji i kakav izbor nijansi šminke je pravi za vas, zavisi od nekoliko faktora, ali jedan od glavnih među njima je boja vaše kose.

Kakvu šminku treba da izaberu plavuše?

Ukoliko ste plavuša, izbor idealne šminke za vas, uslovljen je time kakav efekat šminkanja želite da postignete.

U principu, pred vama je velika sloboda i širok je međuprostor između krajnosti do kojih možete ići na putu pronalaženja idealne šminke za sebe.

Konkretno, ukoliko želite da postignete nežan i prirodan izgled svojim šminkanjem, dovoljno je da već postojeći prirodni izgled samo blago uokvirite i naglasite takođe veoma nežnom šminkom.

U tom slučaju, birajte prirodne i blage nijanse, posebno kada je reč o podlozi za šminkanje odnosno puderu i ružu za usne. Nijansa pudera, trebalo bi da ne odstupa za više od dve nijanse od prirodne nijanse vašeg lica, a nijansa ruža trebalo bi da bude što nežnija recimo smireno roze ili u nekoj od nijansi takozvane boje mesa. Kada su u pitanju oči, njih i pri želji da postignete nežan i prirodan izgled, ipak možete šminkati tamniom olovkom i nijansom maskare.

sminka za plavuše2

Tamna, odnosno izrazito crna maskara, bez izuzetaka, pristaje dobro u svakoj prilici, uz svaki metod šminkanja i bez obzira na boju očiju ili kose.

Ukoliko želite da šminkom postignete ozbiljniji izgled, idealan za poslovne sastanke i slične prilike, onda na isti način uvažite predlog koji se odnosi na nijansu podloge za šminkanje i predlog koji se odnosi na boju maskare, ali kada je u pitanju boja ruža za usne tu odstupite.

Za efekat ozbiljnog izraza i utiska koji želite da ostavite, uz plavu kosu, savršeno dobro će vam pristajati braon ili intezivno crveni ruž za usne.

U slučaju da želite da se našminkate za slobodnije prilike, kao što su večernji izlasci i slično, efekat maskare pojačajte i upotrebom senke za oči ili ajlajnera, a usne našminkajte kao za poslovne prilike, koristeći uvek istu podlogu za šminkanje.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: