Šminka za školu

Period života u kome se školujete, bez obzira da li je pred vama još određeni broj školskih godina ili ste u završnoj godini školovanja, podrazumeva da je vaša koža mlada, a samim tim i lice mlado i prirodno lepo i da kao takvo ne zahteva dodatne mere ulepšavanja da bi bilo to što jeste, dakle mlado i lepo.

Pritom, i sama činjenica da ste u školi, sa sobom nosi i određeni kodeks i obavezu kada je u pitanju model ponašanja i taj kodeks i obavezu treba poštovati.

Međutim, ako ipak imate potrebu i želite da se pre odlaska u školu našminkate, onda poslušajte nekoliko korisnih saveta vezanih za to.

Kako se šminkati za školu?

Imajući u vidu činjenicu koja je gore navedena, odnosno to da je vaša koža u periodu školovanja mlada i prirodno lepa, prvo što treba da znate kada je u pitanju šminkanje za školu, jeste da ono nikako ne treba da podrazumeva agresivnu i napadnu šminku.

Previše šminke, ne samo da neće delovati primereno vašim godinama, a posebno ne vremenu koje ćete provesti u školi, već će i ugroziti prirodni balans i lepotu vaše kože i lica i stvoriće kontra efekat, odnosno sakriće vašu prirodnu lepotu.

Uzmite u obzir da u školi provedete dnevno više od pet ili šest sati i da ukoliko je za svo to vreme vaše lice pokriveno šminkom, ono će trpeti uticaj šminke i može postati iziritirano.

Zato za školu koristite blagu šminku, koja neće poremetiti balans vaše kože i koja neće poremetiti vašu prirodnu lepotu, već će je samo naglasiti.

Šminka za školu2

Podloga za šminkanje

Kada je u pitanju podloga za šminkanje, trudite se da izbegavate pudere, a pogotovo više slojeva pudera. Oni zatvaraju pore i mogu uzrokovati pojavu bubuljica na vašoj koži, koja je u tom dobu često sama po sebi masna i zahteva pojačanu negu. Zato, ili potpuno izbegnite upotrebu pudera ili upotrebite onaj koji je namenjen mladoj i osetljivoj koži. Nanosite ga u tankom sloju i birajte nijansu koja u što većoj meri podržava vaš prirodni ten.

Ukoliko je razlog iz koga želite da stavite puder to što na licu imate bubuljice, odustanite od toga i umesto pudera upotrebite samo korektor, koji je dovoljno da nanesete direktno na bubuljice, a ne na celo lice.

Šminkanje usana

Kada je u pitanju šminkanje usana, nemojte koristiti intezivne i prenaglašene boje, već blage i prirodne nijanse, koje će samo naglasiti prirodnu boju i lepotu vaši usana. Idealan izbor, može biti neki od sjajeva za usne, koji su najčešće u blagim i prirodnim nijansama.

Šminkanje očiju

Takođe, kao ni usne, ni oči nemojte šminkati prenaglašeno. Dovoljno je da upotrebite samo malo maskare, a na ajlajnere i senke, bar kada ste u školi možete da zaboravite.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: