Šminka za svaki dan

Šminka za svaki dan, trebalo bi da igra ulogu u korist vaše želje da uvek i na svakom mestu izgledate doterano i uredno.

Međutim, kako dan traje dugo i obuhvata niz različitih obaveza, a vi pritom sigurno niste uvek u prilici da neprekidno popravljate i korigujete šminku, tako vaša svakodnevna šminka treba da bude upriličena svim tim situacijama u kojim ase tokom dana nalazite, ali prvenstveno, ona mora da bude upriličena vašoj koži i očuvanju njenog zdravlja.

Kako birati šminku?

Za svakodnevnu upotrebu, birajte šminku koja obuhvata proizvode proverenih i kvalitetnih proizvodnih marki. Pritom, obratite pažnju i na to da šminka koju izaberete odgovara tipu vaše kože i da ne izaziva iritacije ili bilo koju negativnu reakciju na vašem licu.

Brojni proizvodi koji se ubrajaju u proizvode dekorativne kozmetike, imaju karakteristiku da izazovu osip kože, njenu suvoću ili pojačanu masnoću ili da izazovu ispucalost usana i suzenje očiju, ukoliko su u pitanju ruževi ili maskare, olovke za oči i slično.

Zato svaki deo svoje šminke, izaberite pažljivo i neka vam pri tom izboru prvo i osnovno na umu bude zdravlje kože.

Šminka za svaki dan2

Podloga za šminku

Kada je u pitanju puder, odnosno podloga za šminkanje koju koristite svaki dan, trudite se da koristite nijansu pudera koja će delovati prirodno i koja neće biti upadljiva na vašem licu.

Koristite tečni puder u odgovarajućoj nijansi, a ukoliko je potrebno samo predeo obraza neprimetno i vešto tonirajte nekom intezivnijom nijansom pudera u kamenu ili prahu. Time ćete poboljšati tonus lica i prekrićete tragove umora.

Kako šminkati usne?

Kada je u pitanju šminkanje usana, trudite se da koristite neki od dugotrajnih i postojanih ruževa, preko kojih ćete naneti i sjaj za usne. Dugotrajni ruževi, odgovaraće dugoj satnici koliko traje vaš dan i ostaće postojani na vašim usnama, čak i onda kada dugo govorite, jedete ili pijete vodu, kafu i slično i samim tim dolazite u situacije kada se vaš ruž može skinuti.

Šminka za svaki dan3

Kako šminkati oči?

Za svakodnevnu upotrebu, najbolje je da koristite neki od proizvoda koji će istaći vaš pogled i oči u celini. Za to, idealno je i dovoljno da upotrebite tamnu vodootpornu maskaru, koju ćete naneti u nekoliko slojeva i njom naglasiti pogled i oči.

Svako dodatno šminkanje očiju tokom dana, odnosno upotreba različitih senki i olovki za oči, donosi sa sobom rizik da se nakon nekoliko sati ta senka razmaže i uzrokuje neželjeni efekat, a to je da vaš pogled izgleda umorno, a celokupan izgled nedovoljno uredno. To bi od vas moglo da zahteva obavezu da često popravljate šminku, a za to sigurno nemate uvek prilike a ni vremena.

Kada se završe vaše svakodnevne obaveze, obavezno skinite dnevnu šminku i omogućite svojoj koži da diše dok ne dođe trenutak da je morate izložiti novom šminkanju.

Između dva nanošenja šminke, održavajte redovnu higijenu lica i odmarajte kožu.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: