Solarijum saveti

Već decenijama unazad, sunčanje u solarijumu, predstavlja veoma popularan metod za postizanje tonirane i preplanule boje kože.

Međutim pre nego što se i sami odlučite na sunčanje u solarijumu, upoznajte se sa svim osobinama, kao i dobrim i lošim stranama ove metode potamnjivanja.

Dobre strane sunčanja u solarijumu

Sunčanje u solarijumu, ima brojne prednosti u odnosu na prirodno sunčanje. Prva i osnovna prednost je ta, što vam je sunčanje u solarijumu dostupno u svakom trenutku, bez obzira na doba dana ili godišnje doba.

Takođe, da bi ste se sunčali u solarijumu, ne morate odvojiti previše svog vremena i ne morate tražiti slobodno mesto na plaži.

U solarijumu, ne samo da se tamni veoma efikasno i brzo, već se efikasno pospešuje i lečenje brojnih kožnih oboljenja, kao što je apsorijaza recimo.

Loše strane sunčanja u solarijumu

Loše strane sunčanja u solarijumu, temelje se i nastaju uglavnom onda kada sam metod sunčanja ne praktikujete na adekvatan način i kada ne obraćate pažnju na ono što je važno da bi korišćenje solarijuma bilo bezbedno.

Takodje, odredjen broj onih koji su se sunčali u solarijumu su prijavljivali povremene glabovolje ili jake glavobolje nakon termina, tako da trebate biti jako oprezni.

Šta je važno?

Važno je, da kada je u pitanju sunčanje u solarijumu, morate biti veoma oprezni i obratiti pažnju na nekoliko izuzetno bitnih stvari.

Pre svega, morate biti umereni. Posebno ako je vaš prirodan ten svetao i ako vam je koža osetljiva na sunčanje, tretmani u solarijumu, u početku, odnosno prvih nekoliko dana, ne smeju da prelaze više od pet do šest minuta. Potom, nakon dva do tri dana, odnosno nakon dva do tri tretmana sa pet šest minuta, minutažu tretmana možete povećati na sedam do osam minuta i tako redom.

Dnevno, nikako ne smete imati više od jednog tretmana.

Postepenim povećavanjem broja minuta tokom tretmana, izbeći ćete opasnost od opekotina i iritacija kože.

Solarijum saveti2

Pre tretmana, nikako na sebe ne nanosite parfem, niti bilo koji drugi parfemski preparat za negu kože. To bi moglo izazvati pojavu fleka na koži.

Takođe, pre ulaska u solarijum, sa sebe skinite sav zlatni ili srebrni nakit.

Nemojte gledati u solarijumu. U retkim, ali ipak mogućim slučajevima, to bi moglo izazvati smetnje sa vidom.

Ne ulazite u solarijum, ukoliko imate problem sa čestim oscilacijama vrednosti krvnog pritiska i sa srčanim ritmom. Neposredno nakon tretmana, vaš pritisak se može sniziti.

Ne ulazite u solarijum ukoliko vam je u toku menstrualni ciklus. To bi moglo izazvati obilnije krvarenje.

Uvek proverite higijenu aparata pre nego što sunčanje u njemu odpočnete.

Za bolje postizanje efekta potamnjivanja, zatražite od zaposlenih u salonu u kome se sunčate da vam prodaju kremu za podsticanje pigmenta.

Dva sata nakon sunčanja u solarijumu, nemojte da se kupate, tuširate, niti na bilo koji treći način dolazite u kontakt sa vodom.

Da bi ste postigli maksimalni efekat tamnjenja, u solarijumu menjajte položaj ruku i nogu, tako da vam svaka njihova strana bude izložena uticaju lampi.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: