Šta raditi na prvom sastanku

Postoji mnogo stvari i pre svega vaših postupaka i gestova, koji utiču na definisanje vašeg prvog sastanka sa partnerom i koji određuju zaključak i činjenicu da li je taj sastanak protekao uspešno ili ne.

Prema tome, pre nego što se uputite na svoj prvi sastanak, pročitajte nekoliko saveta koji će vam poslužiti kao smernice ka modelu ponašanja kakvo će doprineti da se sastanak dobro odigra i završi i da ostavi mesto drugom i mnogim narednim sastancima.

Šta prvo morate da uradite na prvom sastanku?

Pre svega, morate da poštujete partnerovo vreme. Na prvi sastanak nikako nemojte da kasnite, jer bi ste na taj način ostavili utisak neodgovorne osobe, koja ne vrednuje i ne ceni vreme i naklonost drugih. Svojom tačnošću i preciznim poštovanjem vremena kada ste dogovorili susret, ostavićete utisak pouzdane osobe i podržaćete naklonost partnera.

Šta obući za prvi sastanak?

Kada je u pitanju idealan izbor garderobe koju želite da odaberete za prvi sastanak, najbitnije je da taj izbor odgovara onome kako želite da predstavite sebe. Dakle, svojom garderobom koju obučete za prvi sastanak ostavljate utisak o tome šta ste i kakvi ste i nagoveštavate kako želite da vas partner prihvati i doživi.

Zato, ako vam je cilj sastanka duga i trajna veza, nikako nemojte biti vulgarno obučeni i nemojte sve svoje ženske atribute staviti u prvi plan.

Ipak, nemojte ih ni sasvim sakriti previše svedenim odevnim izdanjem i potrudite se da između te dve krajnosti nađete neki balans i sredinu. Budite ženstveni, ali istovremeno pristojni.

Odaberite garderobu u kojoj se osećate udobno i koju umete da iznesete, ne dozvolite da garderoba nosi vas.

Sta raditi na prvom sastanku2

Kako se ponašati na prvom sastanku?

Ponašanje koje bi trebalo da priliči dobro proteklom prvom sastanku, trebalo bi da podrazumeva pre svega vašu maksimalnu opuštenost i prirodnost u komunikaciji i pristupu partneru.
Zato se potrudite da budete što prirodniji i opušteniji.

Čak i ako osetite dozu nervoze i nelagodnosti, priznajte to i kroz osmeh recite da ste pomalo nervozni. To će partneru zvučati simpatično i doprineće tome da se i on nasmeši i da se oboje opustite.

Nikako na prvom, niti na bilo kom narednom sastanku, ne pokušavajte da se pretvarate da ste neko drugi. Neprirodno i veštačko ponašanje se neizbežno pre ili kasnije primeti i može vas dovesti u situaciju da se partner razočara u vas. Zato budite to što jeste i na taj način stavićete partneru do znanja da ste sigurni i zadovoljni u to i time što stvarno jeste i biće i veće šanse da i on bude zadovoljan svojim izborom, odnosno vama.

O čemu i kako razgovarati na prvom sastanku?

Na prvom sastanku, trudite se da u što većoj meri razgovarate iskreno. Dajte iskrene odgovore na pitanja koja vam partner postavi i isto tako očekujte iskrenost i sa njegove strane. Pritom, vodite računa da ipak ne pređete meru i granicu svoje i partnerove intimnosti i nemojte zalaziti u detalje, kada su u pitanju teme o predhodnom iskustvu u vezama i ljubavi.

Sta raditi na prvom sastanku3

Na takva pitanja, uzvratite tvrdnjom da svoju prošlost želite i imate pravo da sačuvate za sebe i nemojte insistirati ni da vam partner iznosi suviše detalja o svojoj prošlosti, odnosno vezama u prošlosti.

Dovoljno će biti da od partnera saznate i da se vi izjasnite o tome kakve veze volite i preferirate i kakav odnos sa partnerom želite, ali detalje svojih prethodnih veza ne iznosite i od njega ne očekujte.

Takvi detalji, kao što su broj bivših partnera i partnerki, opisi bivših odnosa i slično, mogu vas samo obostrano dovesti u neprijatne situacije i inicirati buduće konflikte među vama.

Morate dopustiti prošlosti da ostane tu gde jeste i morate se bazirati na sadašnjost i budućnost.

Dakle, umesto da partneru odgovarate na pitanja o svojoj emotivnoj prošlosti i umesto da njega ispitujete o tome, trudite se da se posvetite priči o temama koje se tiču direktno vas dvoje.
Otkrijte njegova interesovanja i saopštite mu svoja. Pitajte ga da li ima neki hobi i kako provodi vreme.

Što više takvih detalja jedno drugom otkrijete, veće su šanse da se jedno drugom još više dopadnete i da nađete više toga u čemu ste slični i što je razlog da zajedno funkcionišete.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: