Stavljanje ajlajnera

Za dodatno i maksimalno postizanje efekta savršeno našminkanih očiju, pored maskare i različitih vrsta senki za oči, koristi se ajlajner.

Već oslanjajući se na doslovno značenje reči koja predstavlja ovo sredstvo za šminkanje, možete razotkriti i njegovu konkretnu namenu, pa samim tim i usmeriti sebe na način kako je ispravno da ga upotrebite.
Dakle, ajlajnerom, treba da postignete i izrazite najbolje što možete liniju svog oka, i to ne bilo koju liniju već onu direktno iznad korena trepavica, na prelazu između trepavice i kapka, gde se ajlajner po pravilu i stavlja, odnosno nanosi.

Šta je bitno?

Kada nanosite ajlajner, bitno je da budete besprekorno precizni!

Svaka, pa i najmanja greška i nepreciznost pri pokretu, kvari efekat nanošenja ajlajnera i ne daje maksimalnu izražajnost pogledu niti očima u celini.

Zato, ajlajner je najbolje da nanosite na neki od sledeća tri načina:

Prvi način, podrazumeva to da ajlajner nanesete jednim pokretom ruke i to od unutrašnje strane ivice kapka prema spoljašnjoj. Pritom, da bi ste dobili maksimalno urednu i preciznu liniju, trudite se da pritisak četkice ajlajnera na kapak tokom čitavog trajanja poteza bude isti.

Ukoliko je potrebno, kapak zategnite sa spoljne strane oka u ravnom smeru.
Da bi linija bila tanka, pazite da prilikom pokreta nanošenja ne spustite bočnu stranu četkice, previše prema kapku, već samo vrh četkice, dakle onaj njen najtanji deo treba da vam dodiruje kapak.
Na ovaj način, postići ćete savršeno izražajan pogled.

Stavljanje ajlajnera2

Drugi način za nanošenje ajlajnera, poslužiće vam ako želite da dobijete efekat zavodljivog pogleda.
U tom slučaju, potrebno je da takođe u jednom potezu ajlajner nanesete na ivicu između korena trepavica i kapka, od unutrašnje strane prema spoljašnjoj, ali tako da kada stignete do polovine kapka, lagano spustite, odnosno približite bočnu stranu četkice do kapka.

Na taj način, pritom postepeno i skladno, završna tačka linije, odnosno kraj linije koji je na spoljašnjoj strani ivice oka, biće deblja u odnosu na početnu tačku linije.

Treći način za nanošenje ajlajnera, poslužiće vam kao idealan, ukoliko recimo ajlajner nanosite prvi put ili ukoliko se bojite da bi pokret ruke mogao da vam bude neprecizan.

Ako je tako, ajlajner nanesite u dva poteza, ali tako da se početna tačka prvog i početna tačka drugog poteza neprimetno spajaju.

Najpre, počnite prvi potez od sredine granične ivice između korena trepavica i kapka, prema unutrašnjem uglu oka, zatim, drugi potez počnite iz iste tačke iz koje ste počeli prvi potez, ali u smeru prema spoljašnjem uglu oka.

Važni saveti:

Preko ajlajnera, nikada ne stavljajte senku za oči, jer bi ste time pokvarili efekat urednog i besprekornog rezultata šminkanja.

Dobili bi ste efekat neuredno i nepravilno nanetog ajlajnera.

Pre nanošenja ajlajnera, sačekajte da se maskara potpuno osuši ili ukoliko je stavljate nakon nanošenja ajlajnera sačekajte da se linija koju ste naneli potpuno osuši.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: