Sve što treba da znate o kupovini novog mobilnog telefona

Koliki već dugo razmišljate da kupite novi mobilni telefon? Koji kupiti? Kakave su cene? Da li vredi mobilni za te pare koje se nude?

Ovo su samo neka od pitanja sa kojima se svi kupci suočavaju. Veliki broj modela, različite cene, drugačije aplikacije, a treba doneti pravu odluku. Zato smo mi odlučili dq vam pomognemo pri kupovini novog mobilnog telefona.

Najpre definišite šta tačno želite od novog mobilnog, pa onda obratite pažnju na željene modele kako biste bili potpuno zadovoljni željenim uređajem. A kako da donesete najbolju odluku?

Evo, na primer, zamislite da kupujete nekome pametni telefon na poklon, koji biste model izabrali? Procenite iz perspektive drugih i sigurni smo da ćete najbolji telefon odabrati.

Prvo pitanje koje svaki potrošač sebi mora da postavi jeste koji operativni sistem želi IOS ili Android.

Android ili IOS, pitanje je sada!

Koji ste operativni sistem na telefonu do sada imali? Ukoliko želite da pređete sa Androida na IOS onda znajte da vas čekaju promene. Neće biti istih aplikavija i igriva, tako da sve morate ispočetka. Podešavanja iznova, skidanje fajlova, postavljanje filmova, aplikacija i muzika, sve vas to opet čeka.

Ako baš i niste raspoloženi za promene, onda ostanite pri operativnom sistemu koji ste već koristili.

Jedostavnije je prebaviti podatke sa jednog Android uređaja na drugi ili sa jednog Iphone-a na drugi Apple uređan. Nema rizika od gubitka informacija niti fajlova.

Ako ste koristili telefone marke Samsung, verovatno ste se potpuni navikli na način pomoću kojeg se ovim telefonom rukuje. Ako ste spremni na nova prilagođavanja, onda možete da razmislite o promeni brenda. O ovome treba razmiljati i kada nekome mobilni telefon kupujete na poklon.

Najbolji modeli pametnih telefona

Jasno je da vrhunski modeli svakog brenda imaju jaki cenu. Naravno da pri kupovini nećete pogrešiti, ali koliko nobva želite zaista da potrošite?

Za šta najviše koristite mobilni? Neverovatne performanse imaju flegšip telefoni, a njihov pun potencijal zna samo mali broj korisnika. A da li ste vi testirali sve funkcije telefona?

Naime, ako birate povoljniji uređaj, onda ćete sigurno uštedeti novac. Ipak, to ne znači da vam telefon neće koristiti. To se najpre odnosi na korisnike kojima mobilni služi za pozive, slanje poruka, društvene mreže i oretraživanje na Internetu.

U takvim slučakevima možete kupiti i najbolji prošlogodišnji modela, jer pri korišćenju telefona nećete primetiti velike razlike.

A šta je sa ugovornom obavezom?

Ako kupujete mobilni telefon preko operatera, obratite pažnju na ugovornu obavezu, a zatim pažljivo isplanirajte kako ćete telefon plaćati. Paket birajte na osnovu usluga koje ćete najviše koristiti, pa procenite da li vam je telefon najpotrebniji za razgovore, poruke ili za pretraživanje po Internetu.

Izaberite odgovarajući paket, jer kasnije možete biti u situaciji da stalno kupujete dodatne megabajte ili da plaćate veće račune, a to je veoma nezgodno ako se mesečninračuni ne uklapaju u vaš budžet.

Imajte na umu i da na mesečnubratu utiče i veličina paketa, ali i uređaj koji kupujete, tako da pažljivo kalkulišite i procenite šta vam se najviše isplati i ukalapa u mesečni finansijski plan. I da, imajte na umu da se na servis mobilnih telefona mnogo više čeka kada su uređaji kupljeni preko ugovorne obaveze.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: