Sve što treba da znate o punjačima za mobilni telefon

Je l’ pripadate korisnicima čija baterija na mobilnom telefonu može da traje i po nekoliko dana ili pak ne možete da živite bez punjača?

Aplikacije, bolje performanse mobilnih telefona i duža upotreba ovih uređaja skratila je vreme trajanja baterije. Sada je prosečno vreme punjenja mobilnog telefona svedeno na 10 sati.

Za neke je i 10 sati mnogo bez šunjača, zar ne?

Pametni telefoni mnogo više energije troše nego što je to bio slučaj sa njihovim ne mnogo pametnim prethodnicima. Danas se bez punjača ne može zamisliti nijedno putovanje, a uglavnom se od njih ne odvajamo ni ovako kada negde idemo. Auto punjač, prenosivi i bar jedan kućni punjač danas su oprema bez koje se većina porodica ne može zamisliti.

Statistika kaže da svako od nas ima u fioci bar jedan, ako ne i više starih punjača koji odavno više ničemu ne služe.

Koliko vi punjača imate u svom domu trenutno?

Da li znate da na elektornskom otpadu završi preko 50 000 tona punjača na godišnje nivou?

Da, da, čak 50 000 tona.

Kako je sve počelo?

Još pre sto godina, davne 1912. godine prvi je počela proizvodnja trajnih baterija i to onih litijum jonskih. One se danas nalaze u svakom mobilnom telefonu i da nije njih nijedan telefon ne bi funkcionisao.

Stručnjaci kažu da su upravo one bile ključne za razvoj mobilne telefonije, a prodaja mobilnih telefona je počela da raste, jer ove baterije nisu komplikovane za formiranje, pa se mogu puniti u svakom trenutku i ne morate da brinete da li će baterija da bude oštećena.

Za renomirane brendove važno je koristiti kvaitetne punjače!

Da li i kod vas svi ukućani koriste jedan punjač, onaj koji je stalno u zidu i koji služi i za Samsung i za Nokiu?

Bilo da kupujete novi laptop, tablet ili mobilni telefon, prilikom same kupovine uz uređaj ide i originalni punjač. Stručnjaci savetuju da se mobilni telefoni pune isključivo originalnim punjačem?

Da li se pridržvate ovih saveta?

U praksi, uglavnom je malo onih koji koriste originalni punjač. A to ne bi trebalo da bude tako, jer se ova oprema može pokvariti. Ako ste punjač negde zagubili, onda je bolje da kupite novi nego da koristite tuđi. Pri kupovini nemojte da se vodite cenom, jer ako je oprema neadekvatna, onda može mnogo da vas košta na kraju. Provereno poreklo i aekvatan proizvođač punjača sačuvaće vaš telefon i sprečiti oštećenja koja mogu da nastanu. Na primer, trajno kratko trajanje baterije može da nastane ako se ne koristi adekvatan punjač. Pritom, može da dođe i do kvata samog mobilnog aparata, tako da nemojte rizikovati.

Kako puniti mobilni telefon?

Da li punite telefon celu noć, u kratkim vremenskim intervalima ili tek onda kada se isključi? Najbolje bi bilo da se punjenje odvija kontinuirano i da je stalno jak izvor energije.

Takođe, najbolje bi bilo da se koristi originalan punjač kako se ne bi ugrozila baterija ili sam telefon, jer ako je punjač lošeg kvalitetta, onda može da dođe do prekida protoka energije, pa se sam dotok može stalno menajti što će ugroziti i telefon i bateriju. U tim situacijama najčešće dolazi do trajnog kratko trajanja baterije.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: