Ulepšavanje noktiju

Ukoliko želite da vaši nokti izgledaju uvek lepo i ukrašeno, a pritom i uvek drugačije, uz veoma malo kreativnosti i truda, služeći se malim trikovima, možete to i da postignete i to bez obaveze da odlazite kod manikira.

U zavisnosti od toga kakav efekat ukrašavanja noktiju želite, zavisi i šta vam je za sam postupak ukrašavanja potrebno. Zato, pojedinačno ćemo vam objasniti i prestaviti nekoliko mogućih načina ukrašavanja noktiju.

Prvi način ulepšavanja noktiju – Watermelon tehnika:

Potrebno vam je:

Četiri laka za nokte, među kojima je potrebno da jedan lak bude bele boje, drugi bezbojan, i preostala dva u bojama po vašoj želji. Zatim, potrebna vam je destilovana voda, lepljiva traka, jedna manja posuda u koju ćete sipati destilovanu vodu, nekoliko čačkalica, nekoliko tufera vate i aceton.

Postupak ulepšavanja:

Najpre, obezbedite sav potrebni pribor i grupišite ga tako da vam je odmah pri ruci.
Lepljivom trakom, zaštitite površinu prstiju direktno oko noktiju sa svih strana i ispod noktiju.

Ulepšavanje noktiju2

Zatim, sipajte destilovanu vodu u posudu. U posudu sa destilovanom vodom sipajte nekoliko kapi belog laka, sipajte ga sve dok ne formira tanak sloj na površini destilovane vode.

Na taj sloj, usmereno tačno prema sredini posude, sipajte kap jednog od dva odabrana laka u boji. Kap koju ste sipali, trebalo bi da se raširi po površini belog laka, tako da formira obojeni krug. U centar tog obojenog kruga, sipajte kap drugog laka u boji. I drugi lak, formiraće krug na površini prvog laka u boji. U centar kruga drugog laka, sipajte kap prvog laka, zatim ponovo u centar kruga prvog laka sipajte kap drugog laka. Ponavljajte potupak dodavanja kapi naizmenično prvog i drugog laka, sve dok se ne formira grupa manjih i većig dvobojnih prstenova na površini posude.

Blagim pravolinijskim pokretima, čačkalicom pređite preko površine dvobojnih prstenova tako da formirate šare po želji.

Šare nemoraju biti simetrične i jasno definisane, važno je samo da su na njima uočljive dve međusobno izdvojene boje laka.

Umočite nokte u posudu sa šarama od laka i izvucite ih. Sačekajte da se osuše i tek kada budu potpuno suvi uklonite zaštitni sloj lepljive trake sa prstiju.

Prelakirajte ovako ukrašene nokte zaštitnim slojem bezbojnog laka. Bićete prezadovoljni efektom ulepšavanja.

Napomena:

U cilju preciznosti u postupku ulepšavanja, ulepšajte prvo nokte jedne, pa tek onda nokte druge ruke. Ukoliko je potrebno, višak laka, sa površine prstiju uklonite pažljivo upotrebom vatenog tufera i acetona.

Ulepšavanje noktiju3

Drugi način ulepšavanja noktiju – efekat krokodilske kože:

Ovaj način ulepšavanja noktiju, veoma je jednostavan i zahteva jedan lak za nokte u boji po vašem izboru i drugi lak za nokte, namenjen za efekat krokodilske kože, u boji takođe po vašem izboru.

Postupak ulepšavanja:

Nokte prvo nalakirajte običnim lakom za nokte u boji po vašem izboru. Sačekajte da se osuši i potom preko njega nanesite sloj laka koji je namenjen za efekat krokodilske kože.

Sačekajte da se i lak sa efektom osuši i uživajte u rezulatatu ulepšavanja.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: