Vežbe za ramena

Iako mnoge žene toga nisu svesne, njihova ramena i te kako privlače muške poglede. Pravilan položaj ramena je bitan i za pravilno držanje celog tela. Ako su povijena napred, ceo grudni koš dobija deformisan izgled i ružno izgleda. Zato je jako bitno znati da se gotovo svim vežbama za ovaj deo tela poboljšava i držanje i ispravlja kičma.

Vežbe za ramena

1. Stanite pravo, stopala su u širini ramena. Uzmite tegiće, težinu odaberite prema fizičkoj spremi i ruke držite pored tela. Ruke polako podižite do visine ramena istovremeno ih povlačeći uvis. Zatim sputite ramena i polako se vratite u početni položaj. Vežbu odradite u 10 ponavljanja, u dve serije za početak, pa vremenom povećavajte broj serija i dodajte na težini.

2. Za ovu vežbu vam je potrebna pilates lopta. Sedite na loptu i pronađite čvrst oslonac sa stopalima na podu. Leđa su prava ali ceo trup je blago nagnut napred. Uzmite dva tega i ruke podignite iznad glave. Pokret se svodi na to da savijate laktove dok ne budu u nivou ramena i lagano se vraćate u početni položaj. Jako je bitno da je trup nagnut, a ruke blago zabačene pozadi.

3. Stanite uspravno, stopala su spojena. Uzmite tegove i ruke spustite ispred sebe, do tela, da se tegići dodiruju. Okrenite dlanove ka telu. Iz tog položaja ne odvajajući tegove, podižite ih ka bradi tako da laktovi idu ka spolja. Bitno je da ramena sve vreme budu opuštena i da se trudite da ih ne pomerate. Pokret naravno ne može da se izvede ceo, ali ga vi radite koliko možete. Pri vraćanju nazad, ruke snažno spustite ka dole. Još jedna stvar je veoma bitna, a to je disanje. Prilikom podizanja, udahnite, i dok spuštate ruke lagano izdišite.

Vežbe za ramena2

4. Ova vežba je osim za ramena, efikasna i za dvoglav mišić nadlaktice, odnosno biceps. U stojećem ili sedećem položaju, držeći tegiće, spustite ruke pored sebe. Dlanovi su okrenuti od tela. Podižite ruke ispred sebe do niva ramena i malo preko. Kada podignete ruke iznad nivoa ramena, savijte laktove stežući bicese, vodeći računa da su nadlaktice nepomične. Kada se vraćate u početni položaj, opustite ruke. Ni ovde nemojte zaboraviti na disanje.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: