Vežbe za struk

Vitak struk i lepe obline su vekovima smatrani simbolima ženstvenosti. Do dana današnjeg ideal tankog struka se nije promenio, dok je sa oblinama malo drugačija situacija. Osim estetskog, vitak struk ima uticaja i na zdravlje, jer su ljudi skloni gojenju u tom delu telu. Stomak je jedno od najčešćih mesta na telu gde se gomilaju masne naslage i odakle ih je teško skinuti.

Vežbe za struk2

Osim korekcije ishrane, koja podrazumeva eliminaciju gaziranih i veštački zaslađenih pića, prerađene hrane i namirnica bogatih solima, za najbolje sagorevanje viška masnoća sa ovog dela tela preporučuje se kombinacija navedene ishrane i aerobnih vežbi. To su vežbe koje pokreću naš metabolizam, dovodeći puls do granice kada telo počinje da sagoreva kalorije i troši energiju iz tih masnoća.

Osim standardnih vežbi kao što su trčanje, plivanje i vožnja bicikla, koje su namenjene sagorevanju masti, možete odraditi i neke od predloženih, kao varijaciju na standarne treninge:

* Osim standardnih trbušnjaka, koji se baziraju samo na mišiće prednjeg trbušnog zida, možete raditi i bočne trbušnjake. Lezite na leđa, kolena su savijena a stopala na podu. Ruke stavite iza glave i podignite noge do poda tako da potkolenice budu paralelne sa podom. Ako vam je lakše, možete ukrstiti noge. Snagom trbušnih mišića podižite trup od poda, lagano okrećući desno rame ka levom kolenu. Polako se vratite nazad, pa promenite stranu za početak uradite 10 ponavljanja,u dve serije. Osetićete zatezanje stomaka, a kad osetite bol, prestanite sa vežbanjem i lagano se istegnite.

* Lezite bočno na pod. Gornja ruka se nalazi ispružena na telu, dok je donja ispružena ispred vas radi održavanja ravnoteže. Prva verzija ove vežbe je podizanje trupa, tako što koristeći bočne trbušne mšiće odižete telo od poda, dok gornja ruka ,,klizi’’ preko kukova do butina. Druga verzija je podizanje donjeg dela tela, što je duplo korisno jer istovremeno angažuje i mišiće unutrašnjeg dela butina. Znači, podižete gorju nogu ne savijajući je, dokle možete, a zatim lagano spuštate. Obe verzije izvodite u po tri serije od po 15 do 20 ponavljanja.

* Stanite u blago raskoračni stav, neka kičma bude prava. Levu nogu podignite do visine struka i pridžavajući se za koleno, rotirajte telo u suprotnu stranu. Kada osetite zatezanje, ostanite u tom položaju par sekundi pa se vratite u početni, polako spuštajući nogu. Promenite nogu i ponovite vežbu 20 puta.

Vežbe za struk1

* Vežbe sa opterećenjem u kombinaciji sa aerobnim vežbama daju najbolje rezultate. Trebaju vam dva tega od po pola kila. Predlažemo vam kombinaciju 3 vežbe, svaku odradite po 20 puta:

1. Stanite u blago raskoračni stav, ruke pored tela. Spuštajte gornji deo tela u desnu stranu sve dok ne osetite zatezanje sa leve strane struka. Vratite se u početni položaj i promenite stranu.

2. Uzmite jedan teg i ispružite ruke ispred sebe. Ne pomerajući se u kukovima, gornj deo tela rotirajte u stranu dok ne osetite bol, a zatim promenite stranu.

3. Opet u blago raskoračnom stavu, premestite oslonac blago na desnu nogu, aruke podignite iznad glave. Istovremeno ih spuštajte ka dole, dok koleno leve noge podižete ka gore. Vratite se u početni položaj i isto pnovite sa druge strane.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: