Vežbe za zatezanje butina

Već je poznato da su butine najkritičniji deo tela za većinu žena. Samo je mali procenat onih koje su ,,blagoslovene’’ da se ne goje u tom delu tela. Iako su obline u trendu, mnoge žene se neće složiti sa ovim. Ipak, bolje i lepe i zategnute obline, nego da ste na pragu anoreksije. Ukoliko vas je već priroda obdarila oblinama, iskoristite ih na najbolji mgući način.

Možda vama ne deluje tako, ali butine su do tela koji se veoma lako zateže i odakle se masnoće mogu lako eliminisati. Potrebna je samo volja i upornost i rezultati su vrlo brzo vidljivi. Ništa ne može preko noći, jer kako je bilo potrebno vreme da se ugojite, tako je potrebno i vreme da ,,zarađene’’ masnoće eliminišete. Uz određenu korekciju ishrane, izbacivanje ugljenih hidrata, loših masnoća i veštačkih šećera i redovnu fizičku aktivnost, rezultati neće izostati.

Prilikom vežbanja, važno je obratiti pažnju na sve mišićne grupe podjednako, kako bi se postigli najbolji rezultati. Neke od vežbi koje se preporučuju su:

Vežbe za zatezanje butina

1. Iskoraci – Stanite uspravno, sa nogama u širini kukova. Ruke oslonite na kukove ili se možete poslužiti i tegovima. Lagano pravite iskorak desnom nogom nogom. Dok savijte koleno desne noge, levom nogom se spuštajte dok drugim kolenom ne dodirnete pod. Tako zatežete mišiće gluteusa i zadnje lože natkolenica. Tokom iskoraka, telo bi trebalo da je uspravno, a leđa prava.

2. Čučnjevi – već i vrapci na grani znaju da su čučnjevi zakon za butine. Varijante su razne, a izbor zavisi isključivo od važe kondicije. Primera radi, opterećenje možete podići tako što ćete raditi čučnjeve samo na jednoj nozi.

Vežbe za zatezanje butina2

3. Lopta za pilates vam može biti veran saveznik. Uz loptu, sopstvenu težinu koristite kao opterećenje, što povećavati intenzitet vežbi.

– Na primer, lezite na leđa, a loptu stavite između nogu. Ruke su na podu raširene kako bi održavali ravnotežu. Podignite noge od poda i lagano ih pomerajte prvo u jednu pa u drugu stranu, a zatim spustite. Trudite se da vam leđa i lumbalni deo budu čvrsto priljubljeni za pod. Ova vežba zateže mišiće unutrašnje lože, koji su najkritičniji. Radite ovu vežbu u tri serije po 20 ponavljanja.

– Za spoljašne butne mišiće, lezite na bok, lopta je i ovde između nogu. Donju ruku pružite iznad glave, a gornja nek bude ispred vas zbog balansa. Koristeći bočne trbušne mišiče podižite obe noge od poda koliko je to moguće. Tako podignute ih zadržite par sekundi, a zatim ih lagano spustite. Odradite 15 ponavljanja, pa promenite stranu.

Napomena: Ukoliko vežbe ne pomognu, obratite pažnju i na estetske tretmane kao što je liposukcija koja vam u tome može pomoći.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljivih tekstova: